Årets adventskalender

Årets adventskalender är en chokladkalender. Jag har dock själv valt ut mumsiga praliner och chokladbitar, slagit in och numrerat dem.
Den 12e december har vi varit tillsammans i 10 år, så den dagen är det två chokladhjärtan på kalendern.
 
De senaste åren har jag gjort adventskalender till min man och förtvivlat har jag försökt få honom att förstå hur trevligt detta koncept är. Jag har även hintat (först lite fint, men i år väldigt direkt) om att jag också tycker det är trevligt att få en adventskalender. Det behöver inte vara stort, pråligt eller dyrt. Några få, små paket funkar bra. En chokladbit om dagen skulle funka lika bra. Jag väntar med spänning på om det skulle dyka upp något till mig med...

Broderad kökshandduk

Jag hittade några bilder på ett gammalt projekt och jag tror inte att jag har visat dem för er.
Kökshandduk med en broderad cykel till en cykelfantast.
Konceptet var enkelt: hitta en bild på en cykel utan allt för många detaljer, skriv ut bilden i lagom storlek, nåla fast bakom kökshandduken, rita över bilden på tyget ( förslagsvis med blyerts så att inte linjerna syns så mycket sen) och brodera längs linjerna. 
Fäst trådarna, klart!


Och en närbild på cykeln

Rakt in i hjärtat

I veckorna byter jag jobb, vilket är både kul och spännande, men samtidigt tråkigt. Tråkigt för att jag har haft så fina arbetskollegor, som jag nu måste lämna och som jag kommer att sakna att ha i min vardag.
Sista dagen fick jag så fina saker av dem. De visade att de verkligen känner mig!
Tjejerna på kliniken hade hittat snyggt garn, mönster till och en stor korg för mina garnprojekt.Kollegan som varit så,fantastisk att hon låtit mig bo hos sig under veckorna sedan i somras, gav mig dess utom spännande te att njuta av.


Slutligen skickade en kollega en vacker adventsstake till mig. Jag som i flera år har tänkt skaffa en adventsstake, men inte hittat någon jag gillar.
Nu har julstämningen börjat krypa in hemma hos oss. Snart skall jag börja julstöka här hemma.

Jag blir alldeles varm i hjärtat av det här! Tusen tack allihopa, ni är helt underbara!

Matchande par

Torgvantarna och Nelliesjalen utgör såklart ett matchande set och samma person har fått båda.
Regnbågsfärgade torgvantar

Dessa vantar är stickade efter mönstret "Great weekend mits". Mönstret finns på ravelry.
I mönstret anges att man skall ha tre olika färger, men eftersom jag valde att använda ett flerfärgat/självrandande garn, skippade jag ena färgen och använde det enfärgade garnet även som tredje färgen.
Garnerna är drops fabel (regnbåge) och drops baby merino (grått/mörkgrått?)

Nellie, den andre

En till Nelliesjal har jag hunnit med. Även denna i drops delight (regnbåge) och drops baby merino (en grå färg).
Detta mönster är lite annorlunda. Efter ca halva sjalen började jag öka i början och slutet av varje varv på både det aviga och det räta varvet. Jag trodde att det skulle resultera i en mycket längre sjal (från spets till spets) men skillnaden blev inte så stor. Sjalen blev lite mindre spetsig på mitten, men inte heller där var skillnaden så stor. Lite underligt, tycker jag trots allt.
Och kanten på denna Nellie är ribbstickad, 2rm, 2am, istället för mosstickad som den förra.Babyset

Förra helgen var det dop för vännernas lilla son. Han fick bland annat ett sett med en stickad hjälmmössa och ett par stickade sockar.
Garnet är drops fabel och båda mönster kommer från drops.
Mössan
Pyttesmå sockar. Jag är ganska nöjd med att de blev så lika i mönstret (jag erkänner att det är ren slump ;-) )

Tovad grytlapp

En kollega kom en dag och undrade om hon fick önska sig en sak av mig. Hon önskade sig att köpa ett par virkade grytlappar om jag kunde göra det. Bara för att de är så mycket tjockare och bättre än allt som går att köpa annars.
Nja, sa jag, beställningar och att göra saker på/till en viss tid är ju inte min starka sida...
Nej, men det gjorde inget om grytlapparna var klara om 5 år - hon skulle bli lika glad då!
Jag funderade lite och bestämde mig för att experimentera lite med maskintovning istället (det garnet hade jag hemma och jag hade inget bra garn att virka grytlappar av hemma...).


Grytlapparna är stickad på stickor 6mm i garn av soya/ullblandning.
Lägg upp 40m och sticka rätstickning fram och tillbaka tills arbetet mäter 22cm.
Första varvet på grytlappen stickas alla maskor. På alla andra varv lyfts första m på varvet.
Sticka 4 st lika dana (eventuellt i olika färger) fyrkantiga lappar och virka ihop dem 2 och 2. Min kant är virkad i halvstolpar och har 4 hstp i varje hörn. 
Hanken är en luftmaskkedja med ett varv fastmaskor omkring.
Tovade genom tvätt i 40 grader i maskin.Innan och efter tovning

Andra sidan i annan färgskala

En lärdom av detta projekt är att livet är fullt av överraskningar. Trots att jag provstickat och -tovat detta garn tidigare, blev det inte som jag trodde. Garnet tovade mer denna gången och blev följaktligen mindre och mer kompakt. Tur att jag hade tänkt mig stora grytlappar. Nu blev de typ normalstora :-)

Blågröna raggsockor

De närmaste dagarna tänkte jag försöka hinna med att visa vad jag har pysslat med den senaste tiden.
Det har blivit en hel del presenter på olika håll, känns det som. En hel del stickning under tidspress med andra ord. 
Men nu är alla presenter bortlämnade, så nu kan jag visa allt :-)

Först ut är ett par blågrönmellerade raggsockor.
Garnet är Svarta fårets raggsocksgarn, om jag inte minns fel.
Mönstret var någon sorts inspiration från ett dropsmönster, men med en del ändringar. Samma inspiration användes till de rödgula raggsockarna (praktiskt när två personer man har tänkt sticka sockar till har samma storlek).


Sticksällskap

Jag behöver i princip aldrig vara ensam när jag stickar. Om igen annan är hemma, så hållet djuren mig gärna sällskap i soffan.
En eller båda katterna brukar se sitt tillfälle till lite mys med matte. Och Leia blir såklart överlycklig om hon skulle få lov att komma upp i soffan som undantag.
I helgen hade jag kattsällskap vill jag lova.Snart i hamn

Nu är jag igång med mitt sista tidsbestämda projekt. Och även det börjar jag ana slutet på. För detta projekt innebär det samtidigt att varven börjar att bli riktigt långa.
Planen är att ha detta projekt klart till helgen. Sen blir det eget-sticke igen :-)Tack!

Tack alla ni som tittar in här trots att jag har varit dålig på att uppdatera.
Jag har stickat en hel del de senaste veckorna, men det har varit mest sticka under tidspress, så jag har inte hunnit visa upp projekten här ännu. Men det kommer!
Känslan just nu är att jag stickar under veckorna och under timmarna jag tågpendlar måndag och fredag, monterar fredag kväll och ger bort på helgen. Inte har jag haft några stora marginaler heller. Projekten brukar bli färdiga på tåget på väg hem på fredagarna :-)
Nu har jag två projekt kvar att färdigställa (båda är påbörjade), sen blir det egostickning igen. Eller åtminstone inte så tidspressad stickning...
Ett av de pågående projekten. Små, söta och snabbstickade.


RSS 2.0