Liten och mellerad

Så blev den lilla, gröna, mellerade västen klar. Lite olika färg på fram- och baksida, men så kan det ju bli ned mellerade garner...

Framsidan...
... och baksidan.

Årets pilehelg

I helgen var jag iväg med mamma och syrran och flätade pil hos Steen Madsen i Danmark. Med oss var också lilla fröken dotter. 
Jag hade förberett mig på en helg då jag tog hand om barn men i samma hus som familj och kära vänner. Jag hade ju med mig bebis.
Fröken dotter uppförde sig dock alldeles exemplariskt och njöt av att underhållas av massa roliga människor (jag tänker att ett sällskap på totalt sex personer är massor för en bebis), så jag hann med att fläta lite pil med. Och när det enda som fungerade var att hänga på mamma, då gick det faktiskt också bra att fläta. Liten korg upphängd i takbjälke gick att fläta på utan att störa babyns humör och behov.



En liten korg fick jag med mig hem i färdigt skick!



Denna skall dottern få om si sådär ett år. 
Passande nog har jag en liknande, men större korg. Jag är inte galet mycket för det därmed matchande/lika dana kläder, men matchande korgar till mor och dotter, måste ligga högt på sötskalan :-)


Och så föll årets första snö medans vi var där. Och lilla dottern fick uppleva sin första snö. Det började snöa lördag eftermiddag/kväll...

Och fortsatte under natten och söndagen.


Mysigt, men också lite jobbigt att ta sig hem i.

Mindre storlek, samma färgskala

En väst i mindre storlek sitter på stickorna. Det finns inte så mycket kvar av det ljusgröna garnet, så denna gången blir det endast detaljer i ljusgrönt. Till resten hade jag ett mellerat grönt garn liggande i gömmorna. Flätorna är inte lika tydliga i det mellerade garnet, men tittat man noga så syns de och den elastiska effekten av dem är såklart där ändå.
Garnet är Järbos Big Verona. 100% akryl och väldigt tvättmaskinsvänligt :-)

Bakorgie

I helgen har det varit pileflätningskurs. Äntligen. Jag var fikaansvarig, vilket har lett till en mindre bakorgie de senaste dagarna. Jag har även gett mig ut på tidigare obeprövad mark genom att baka drömmar och kardemummasnurror. Helt ok resultat.



Vad som inte syns på bilderna är nougatrutorna, kladfkakan med lime (redan uppäten) och två bröd.
Lika bra att passa på när det finns möjlighet :-)

Stickad väst

Vår baby växer så att det knakar och kläder blir snabbt urväxta. Den gröna västen jag stickade innan hon föddes passar fortfarande, men det dröjer inte länge innan den är för liten. Och då behövs ju en ny och större. Det fanns mer kvar av det gröna garnet så denna västen har samma färg, men är i en lite annan modell. 
I färdigstickat format är den en aning stor ännu, så det får nog bli en väst till i en storlek mindre än denna.
Jag gillar flätor och det är det gott om på denna västen.
Det finns flätor på framsidan.
och samma flätor på baksidan.
Knappen på ena axeln är i avvikande färg och lite lagom tantig.

På stickorna just nu

En liten smygkik på det jag stickar på just nu. Akrylgarnet är inte det snyggaste, men det är desto mer praktiskt. Å andra sidan tycket jag att flätmönstret bidrar på snygghetsskalan.



Kotteskallra

Jag hittade en bild på en riktigt gullig skallra på nätet. En liten igelkott. Och det fanns en beskrivning till!
Jag tog det garnet jag hade hemma (mina bomullsgarnsrester) och passande virknål och försökte anpassa beskrivningen efter mina material. Jag fick ihop ett fungerande resultat, men kanske inte med det snyggaste av alla utseenden...



Uggla, uggla, uggla

Jag har gjort färdigt ännu en gulleuggla.
Denna kom till för att jag behövde testa färgkombinationer till en uggla jag skall ge bort. Detta var det sämre av två alternativ, så den behåller jag själv :-)
Den kommer sannolika att ingå i ett lite större projekt så småningom. Ännu är den bara en uggla med en liten klocka i... 



Kaninskallra

Jag testar en massa idéer och mönster just nu.
Senast ut är en skallra med kaninhuvud och randig "kropp".
Huvudet och armarna är efter mönstret på snuttefiltar hos Brittas ami. Handtaget är virkat runt med spiralränder.



Nytt sytt

Jag hittade ett snyggt tyg i min kista och efter några dagars (det blir ju bara kortare stunder åt gången) pysslande fick jag ihop två kuddvåder.
Nu har vi lite nytt mönster i soffan.

Knäppningen finns på baksidan och utgörs av en stor, färgglad, prickig knapp.



Multitasking för välmåendet

Ibland blir man tvungen att multitaska.
Att dottern sitter i bärsele (i förgrunden på bilden) när jag är ute och går med hunden är såklart inget konstigt. Men när kroppen suktar efter ro och harmoni på ett sätt som inte ens en promenad i vackert höstväder kan stilla, då får även temuggen följa med ut på promenaden!



RSS 2.0