Första flätan färdig

Det tar verkligen tid att sticka höga strumpor med flätor. Nu är flätan/mönsterdelen på första strumpan iaf färdig, så härifrån går det förhoppningsvis lite snabbare.
Sedan återstår bara strumpa nr 2 :-)

Matchande tygpåse

Ibland får man ut riktigt mycket ur en bit tyg.
Tyget jag köpte på IKEA för att göra en duk av, har redan blivit till en duk och två kuddar.
Lite tyg fanns kvar och jag fick ihop en (till, jag vet) tygpåse.

Alternativt smyckeskrin

För några veckor letade jag som en galning efter en snygg teburk med flera fack till tepåsarna vi gav bort som en del av en bröllopspresent, men kunde inte hitta någon jag gillade.
Förra veckan var jag på GeKås i Ullared och hittade det jag letat efter. Bara några veckor för sent...
 
Jag tyckte den var hur fin som hellst och efter lite funderande kom jag på vad jag skulle ha den till (en telåda har jag redan).
 
Jag har också letat efter en fin låda med flera fack att ha mina smycken i på nattduksbordet. Att det är glaslock på lådan är bara en fördel.

 

Rosa bandet

Nu är oktober nästan här. Och som så många år tidigare år oktober månad en rosa månad.
Igår när jag var och handlade upptäckte jag att årets rosa band fanns i kassorna.
 
Jag vill påminna alla om vikten av att vi stödjer forskningen. All cancerforskning är viktig, inte bara bröstcancerforskningen. Men jag tycker att det är himla bra att vi påminns varje höst om att detta är något vi måste engagera oss i.
 
Var nionde kvinna drabbas av bröstcancer, vilket innebär att vi alla lär känna någon eller flera som har, har haft eller kommer at få bröstcancer. Ju mer vi vet om sjukdommen, desto fler kan vi bota!
 

Fruns påse

Detta är den senaste i raden av alla mina idéer och designs på tygpåsar. Jag vet, jag har verkligen snöat in, men det är ju så kul att sitta och rita på påsarna, hihi.
 
Detta är min, fru R´s, nya påse :-D

Små hälsningar

Jag hittade dessa söta skyltar och tänkte att de skulle passa fint på balkongen.
Och så kan de vara fina små hälsningar till min man när jag är iväg under veckorna.

Fler tygpåsar

Dessa och de tygpåsarna jag skrev om tidigare i veckan, är det jag gjorde av den sista biten av spetsgardinen. Nu har gardinen återbrukats upp. Det var inte många centimetrar som inte kom till användning må jag säga.
 
Såhär blev de sista påsarna i färdigt skick.
 
 
 

Färdiga tygpåsar

Så blev en hel hög med tygpåsar jag målat på färdiga.
Ett lustigt fenomen hemma hos oss är att hur många tygpåsar jag än syr och köper, så får jag alltid leta efter dem när jag behöver en. Det borde finnas drivor med påsar på de ställena jag har utsett till deras plats, men så är inte fallet.
Betyder det tro att jag har en utmärkt ursäkt att göra fler om jag får lust? :-)


Färgglada textilpennor

Till helgens pysseln med D´s systerdöttrar, hade jag bla köpt textilpennor på Stof och Stil.
Jag var ju tvungen att prova dem lite själv innan jag släppte loss barnen med dem, så jag visste hur mycket det skulle kunna kladda etc.
 
Funkade väldigt bra faktiskt. Det blir inga superskarpa linjer, men annars snyggt resultat.
 
 

Pilekrans med ljus

För bra länge sedan gjorde jag en stor krans i pil, som jag har haft planer för ända sedan jag tillverkade den.'
Jag har bara inte riktigt fått tummarna loss till att göra projektet riktigt färdigt...
Men nu äntligen är den klar.
Det är en krans med levande ljus (ja, ljusen har jag inte satt i än). Jag försöker hitta en lämplig plats att hänga upp den på i vår lägenhet, men jag är inte så säker på att vi har plats att ha den hängande - den är ändå ganska så stor... Kanske får det bli en krans som står på bordet istället. Det kan ju vara fint det med.

Pilekransen naturelle

Material utöver pilekrans: Silkesband, ståltråd, ljuskoppar och små knappar

Ljuskopparna träs på ståltråden

I varje ljuskopp finns en knapp (syns tyvärr knappt på bilden) som ståltråden är trädd genom som håller ihop det hela
Först har jag virat bandet ett varv runt kransen

Sedan fäste jag banden kransen kan hänga i

Och så satte jag på alla ljushållare
 
Denna krans kommer lysa upp vår vinter i år!


 

Brudbuketten lever än

Jag och D åkte iväg på bröllopresa ganska omgående efter vårt bröllop.
Min mor fick min brudbukett eftersom vi inte skulle ha någon glädje av den när vi var borta.
 
Underbara mamma plockade ut delar av buketten som hade potential att slå rot och i helgen fick jag två krukor av henne med blommor från min brudbukett.
 
Smycken till hund???? Verkligen?

En kollega till mig kom med en hel låda med hundkläder till min Leia. Tyvärr var kläderna för små (stackars huden fick prova otaliga outfits som var aningen trånga).
Många av plaggen var inte riktigt vad jag tycker är ok kläder till min hund (läs klänningar, jeansshorts. Min hund har kläder för att skydda sin nakna hud mot kyla etc, inte för prydnad), men en och annan overall och "jacka" hade hon kunnat få med hem om de passat.

Något som upprörde mig lite bar ett par halsband som också fanns med och då menar jag inte halsband man kan fästa ett koppel i utan smycken.
Visst var jag tvungen att prova dem på henne, men är det amerikanskt eller vad?? Varför sätta smycken på sin hund? Lite för mycket dockvarning tycker jag allt.


Paljetter

Till helgens pyssel med D´s syskonbarn, köpte jag lite rosa paljettband, då jag trodde att det skulle vara ganska enkelt att jobba med och sy med.
Vad fel jag hade!
Paljettbandet lever lite av sitt egna liv. I ett försök att vara lite kreativ, blev detta min kreation. Inte riktigt som jag tänkt mig, men personligt iaf.

Barnvänliga pyssel

I helgen har jag och D haft D's 2 syskonbarn på besök.
Äldsta syskondottern på 4 älskar att pyssla och lillasyster på 1,5 vill såklart göra samma som storasyster. Så vad pasade bättre än att vi varvade lek, hundprommenad och annat bus med några pyssliga projekt?
 
Och så fina saker det blev.
 
Min förkärlek för tygpåsar avspeglar sig i mina projekt i vanliga fall, men jag tänkte att det faktiskt kan vara ett kul pyssel för yngre tjejer med.
Vi målade med tygpennor för glatta livet på vitt tyg, som jag sedan sydde ihop till lagom stora väskor. Tänker att det är ett annorlunda och kul sätt att spara barnens konst på. Självklart märkt med namn och datum så man minns när de skapades.
 
Vi får väll se om föräldrarna låter oss umgås själv med deras barn igen eller om de är alldeles förfärade över allt
de har fått göra hos oss... :-)
 
Lite hjälp att sy på knppar och paljetter fick jag assistera med, annars fixade flickorna det mesta själv.

Värmande stickor

En stickning värmer egentligen dubbelt.
Först värmas man när man stickar, genom att kura ihop sig inne i värmen med en stor kopp varm te. Sedan värmer den om och om igen när man har på sig sina mysiga alster.
 
Jag har kommit igång med årets första par strumpor. Tar sin lilla tid när jag skall sticka flätor, men jag gillar ju resultatet. Hoppas bara de blir färdiga innan det blir riktigt kallt ute.

Målar på tygpåsar

Mitt senaste återbruksprojekt (med gardinen jg skrev om för ett tag sedan) är just nu ett tygpåseprojekt.
Jag har fastnat helt för att måla på tygpåsarna. Det är riktigt kul att sitta och pyssla med och så tycker jag att det blir fint med!
Trompe l'oeil kallas det tydligen när man ritar på ett föremål och det ser ut som något det inte är, typ.
Helt färdiga är påsarna inte än. Jag har inte sytt på handtagen ännu, men det kommer till helgen!
Här kommer ett litet smakprov av vad jag hr roat mig med de senaste veckorna.

Bröllopsminne

I helgen var det bröllop för väninnan och hennes man.
Det var så vackert och så rörande.
De hade frågat om jag ville spela för dem i kyrkan och självklart kunde jag inte annat än att tacka ja till det erbjudandet. Den senaste tiden har jag därför tagit fram min tvärflöjt igen och övat, övat, övat. Jag är så glad att jag fick vara delaktig i kyrkan och jag hoppas verkligen att det blev precis som de tänkt sig.
 
Av mig och D fick brudparet bl.a. en present att värma sig på när det blir kallare ute.
Jag hade gjort egna tepåsar till dem, med egna tags på. Båda två är (stora) tedrickare, såklart.
 
Teerna var bl.a. Lime för Lycka, Granatäpple för Glädje och Blåbär för Brudpar och Bröllop.
 
 

Höstens stickade projekt

Jag älskar verkligen sommaren och jag känner mig inte riktigt redo att släpp den helt än. Försöker hålla kvar den bara lite till..
 
Men hösten är ju oundviklig och väldigt, väldigt mysig.
För att göra övergången bättre och för att ha lite extra att se fram emot i höst, har jag börjat planera höstens stickade projekt.
 
På Stoff och Stil hittade jag en massa snyggt garn och på drops hittade jag ett gäng snygga mönster som jag hoppas skall bli bra till garnet.

Två par strumpor och två par torgvantar kommer det bli.

Dessa strumpor har jag redan börjat med. Garnets färg gör sig inte rättvisa på bilden. Det är mycket klarare i färgen i verkligenheten och de ljusa partierna är mer turkosa.
Dessa torgavantar blir nästa projekt när strumporna är klara
Detta mönster kommer jag att ändra lite i. Jag tänkte lägga till en öppen tumme och ändra på kanten, gillar inte "luddet" värst mycket
Dessa strumpor var ett "bonusmönster" jag hittade. Jag har inte garn till det ännu, så jag tänkte bestämma mig för vilket av dessa två garner jag kommer använda, när jag ser hur de blev i vantarna
 
 

Ta lärdom av djuren

Våra djur är riktiga livsnjutare!
Jag vet ingen som kan se så nöjd ut med livet som katterna och Leia och göra små nöjda läten då och då.

Denna lite gråa och regniga fredagsmorgon tänker jag att vi människor generellt borde ta mer lärdom av våra djur.
Vi borde lära oss att njuta mer av stunden, uppskatta nuet och inte stressa genom tillvaron. Vi lever just nu och det blir ingen andra chans (om man inte tror på reinkarnation förstås).

Igår fick Leia ligga i mitt knä i en solstråle och såg så nöjd ut som bara hon kan. När hon fick hoppa ner, letade hon upp solfläcken på golvet och fortsatte mysa. Och så nöjd var hon!
Och just det tror jag är en viktig lärdom vi kan ta från dem: att försöka vara nöjda och lyckliga i det vardagliga!
Tänk positivt så blir dagen lite lättare!

om inte annat så känner jag mig mer rofylld och glad när jag ser hur mina djur njuter av tillvaron. Och vem kan vara stressad länge med en sovande hund i knäet och en spinnande katt på magen?


Sommarminnen

För att hösten inte skall tränga sig på allt för mycket har jag bäddat med ett påslakansett med vackra fjärillar på.Balkongen just nu

Det händer fortfarande en hel del på balkongen.
 
Citronerna på citronträdet växer så det knakar. Jag har minst räknat till 5 nya, fina citroner. Tjoho.
 
 
 
Tomatplantorna tyckte de fick för dåligt med plats, och kanske ljus med, bakom citronträdet. Så nu växer de över citronträdet istället och blommar för fullt.
 

Mera bröllopspyssel

u börjar vi nå slutet av allt som skall fixas och ordnas i samband med vårt bröllop.
 
Alla tackkort har skickats ut. Dessa gjorde jag och min man själv, i samma stil som inbjudningskorten. Samma papper och (nästan samma) embossingstämpel.

Såhär blev slutresultatet.
 
 
På kuverten satte jag de hjärtan som jag hittade på Tiger för ett tag sedan.
 

Lagom träningsväska

Den andra jeanspåsen jag sydde, som också är den mindre av de två, visade sig vara alldeles lagom storlek för de saker jag vill ha med mig till träningen. Och praktisk med alla fickorna med.
 
 
Den alldeles lagom stora väskan ;-)
En ficka för träningskortet, så jag lätt kommer åt det och slipper rota runt i bottnen av väskan..
Plats för skor, vattenflaska och handduk
En ficka för hänglåset med nyckel
 
Och på "framsidan" finns ficka för bilnyckel och mobil.
 
 

Söndagsmys

Efter träning och långpromenad med Leia är det söndagsmys (och lite pyssel för min del) som gäller hemma hos oss.
Högtalartavlor

 
 
Så blev ramarna till tavlorna som hänger över fronthögtalarna i vardagsrummet helt klara.
Och vad glad jag är att jag slipper se högtalarna!
 
Maken har, som jag tidigare skrivit, snickrat ihop ramarna. Igårkväll nklädde vi dem i tyg. Med en häftapparat för möbler är det inte särskilt svårt och tar inte heller så lång tid.
 
Tavlorna är ytbytbara då de bara är uppsatta på de svarta ramarna. Jag kan alltså fortfarande variera tavlorna lika smidigt som innan i vardagsrummet.
 
På de små bilderna ser nu hur ramarna såg ut från början och hur jag klätt dem.
 
 
 
 

Uppdate moebius

Min moebius är verkligen ett projekt som tar tid på sig och mognar fram sakta.
 
Jag har nog kommit lite över halvvägs vid detta laget, men inte så mycket längre.
Ja, mig gör det inget att en tar tid, jag har ingen särskild tid den skall vara färdig till. Och det är ganska trevligt att ha ett projekt att plocka fram när de andra behöver ligga till sig lite ibland.


 
 

Andra jeanspåsen

Nu är även den andra jeanspåsen klar. Sydd på samma sätt som den första.
Byxans baksida
och framsida
 
Utgångsmaterialet, tillklippning och ihopsyning
 
 

Kuddar som matchar nya duken

Då tyget till duken jag skrev om innan, var ett impulsköp, hade jag inte någon vidare koll på hur stort vårat bord är. Så jag köpte goda mått tyg.
 
Det blev en bit över... Och av den biten passade jag på att sy två kuddar till soffan.
Jag brukar sy i dragkedjor på mina kuddar, men denna gången ville jag prova att ha öppningen ca mitt på baksidan, låta tygen gå omlott och knäppa med stora knappar istället. Det var faktiskt både lättare och snabbare att göra på detta sättet, så det blir nog fler sådanna kuddar framöver.
Tyget är köpt på IKEA, knapparna kommer från Stoff och Stil

Duk till matsalsbordet

Senast jag var på IKEA hade jag bara tänkt köpa förvaring till sovrummet. Men så snubblade jag över detta snygga tyg...
...och var bara tvungen att ha en bit :-D Det skulle ju passa perfekt som duk på matsalsbordet!
 
Lite klippande, fållande och några sömmar senare har jag en ny duk, hihi.

RSS 2.0