Nedräkning

OK gott folk. Bara två färger kvar att göra rutor av till mormorsrutefilten. Full fart framåt mot slutmålet (också för att då får jag börja på ett nytt projekt).


Just nu

Just nu lägger jag all handarbetstid på min mormorsrutefilt. Jag vill verkligen att den skall bli klar och jag har så mycket jag vill göra när den väl är klar. Både av restgarnerna från filten och av andra garner!
Så nu producerar jag alla de rutor jag tror att jag kommer att behöva i ett svep, så är det bara att virka ihop dem sen (bara...).
4,5 av färgerna är färdiga. Jag har alltså 2,5 färger kvar att göra alla rutor i; 55 rutor kvar. Inte jättemånga alls, faktiskt.
Sen blir det spännande att se om jag är nöjd med storleken...
Härliga överraskningar

Överraskningar och däribland oväntade för tidiga födelsedagspresenter kan vara riktigt härliga!
Förra veckan var jag med mor och syster på garntur till Köpenhamn. Bland annat besöktes Sommerfuglen och Uldstedet. Det fikades och åts gott och vi njöt av helt underbar vårsol. Livet var inte så galet hårt där och då.
Och plötsligt får jag lov att välja en garnpresent till min födelsedag! Tjoho!
Jag hittade ett spännande strumpgarn i en blandning av ull och nässla (nettle). Mjukt och lite glansigt. Det skall bli spännande att prova.
Förgåtergivningen blir sådär på bild. Ett rosa och ett lila nystan är det iaf. Skall enligt utsago räcka till ett par strumpor vardera.


Idag kom jag hem efter en journatt på jobb, sov ett par timmar på soffan omgiven av alla kärleksfulla djur. När jag vaknade tyckte jag att det såg lite annorlunda ut på balkongen. Och det gjorde det. Där stod en för tidig födelsedagspresent från maken. En hylla att ha krukor och annat nödvändigt på och så att växterna kommer bättre upp i eftermiddagssolen. Och den passar perfekt! Jag var såklart tvungen att stuva om på balkongen direkt...
Nu skall odlingarna på balkongen planeras!


Garnpresent

Vissa människor vet precis vad de skall ge till en för att man skall bli riktigt glad. Det är ofta någon som känner en väldigt bra och kanske tom delar och förstår ens hobbys. Som tex ens mor och syster.
För ett tag sedan fick jag en helt fantastisk present av just mor och systern min. Jag fick gå in i en finfin garnaffär och välja ut garn och mönster till ett valfritt projekt! Underbart!

Det blev dessa tre nystan, Sauberball bl.a. De skall förvandlas till mössa och vantar efter närmre bestämt Karin Kurbitsmössa och -vantar så småningom.Uppdatering mormorsrutefilten

Det har gått ett tag sedan jag virkade på mormorsrutefilten, kan man lätt säga.
Nu försöker jag komma igång igen. 


Jag har räknat ut hur många fler rutor jag behöver för att filten skall få den storlek jag minst tror att jag vill ha - jag har ca 140 rutor kvar att virka, om man inte räknar den blå ytterkanten. Bara att virka på!

Påsken på Österlen levererar

Påsken har till stor dels spenderats på Österlen i år. Och det har varit härligt avslappnande med trevligt sällskap och underbart vårligt väder... nästan hela tiden. Det har ju snöat och regnet några korta stunder med som det skall i april.

Men större delen av tiden var vädret såhär härligt och vi var ute och promenerade och njöt av fornlämningar

och av vårblommorna som kommit fram

Några loppisar hans också med och några fynd inhandlades - härligt!

Tyvärr var min make inte kompatibel med den blå glasskålen. De två var med om en mindre olycka - maken klarade sig lyckligt vis oskadd, men glasskålen sprack... :-(

Lite konst har vi också råkat på

Denna installation i Östra Herrestad exempelvis.

RSS 2.0