Maskroslampa

Jag har länge velat ha en maskroslampa från IKEA, men depassar inte riktigt in hemma hos oss. Nu har den kommit som en golvlampa, så nu finns den hemma hos oss och jag har fått en lampa i min hörna av soffan. Två flugor i en smäll: maskroslampa och pyssellampa i ett :-)

Namntagg

Jag har skaffat namntaggs till mina alster!
Små lappar, men min upprymdhet över dem är stor :-)
Nu skall det märkas alster, tjoho!

Balkongjordgubbe

Denna fina jordgubbsplanta fick jag till balkongen fler en vecka sedan.
En massa fina blommor finns i den nu och snart är första jordgubben mogen :-)
Inte trodde jag att jag skulle odla jordgubbar på balkongen, men vad bra det är.  Fler borde balkongodla om ni frågar mig.

Sweet Dreams örngott

Igår fixade jag med två örngott. Ett till mig och ett till maken. Två vita örngott och lite tygfärg.
Mitt örngott är det vänstra, makens det högra, men såklart går det att byta med :-)
Nu skall vi drömma sött.....

Kattplats på balkongen

Katten Myra har länge hävdat att den ena blomsterlådan på balkongen är hennes. Allt jag har planterat där har snabbt blivit tillplattat av henne för att hon envisas med att ligga där.
När jag skulle plantera lavendels igår, hade jag inte så mycket jord kvar, men när jag tömt "Myras låda" blev det perfekt.
Myra fick en fleecefilt istället och verkar mycket nöjd.

Kryddor på balkongen

I helgen ha jag haft tid att fixa lite på balkongen.
Igår var jag en sväng på Möllan för lite grönsaker och fick med mig betydligt mer kryddväxter än grönsaker... 
Nyheter, för mig, i år är apelsintimjan och Marockans mynta.
 
Idag kompletterade jag med lite lavendel. Tyvärr har vi fått mal i garderoben och lavendel skall vara ett bra botemedel. Nu skall jag bara vänta på att de blommar, några dagar alltså.
 

Bokfodral special

 
En väninna undrade om det gick att fixa ett bokfodral med några speciella önskemål.
det är till en tung bok hon har med sig nästan jämnt i jobbet. Hon vill därför henen lösning så att hon snabbt och lätt kan bara med sig den (under armen funkar inte riktigt i längden). 
Ett fodral med två handtag blev min lösning. 
Några bokmärken, såklart.
Ena sidan ("fickan") är sydd som mina pocketskydd. Andra fickan är sydd i ena sidan och har en tryckknapp, för att ha stadga av den sydda sidan och tryckknappen för att få på bokskyddet. 
Jag hoppas att det blev sommar hon hoppats.
 

Underbara djur

Det finns verkligen mycket glädje med djur. Det är så mysigt att komma hem till katterna som möter en i dörren och som kommer och myser i soffan. Och med hunden som är så lycklig för det lilla. 
Inhelgen passade vi föräldrarnas två katter med. Den ena är ca 5veckor gammal och ursöt, men ganska ansträngande att hålla koll på honom OCH fyra andra, vad de alla gör, vem som äter lillans mat eftersom ätna behöver äta jämnt mm, mm. 
Vår Myra älskar sin plats (jepp, hon har utsett ena blomsterlådan till hennes plats, inte lönt att odla något där...) På balkongen.
Soljagande Myra
Utmattad av all avkoppling :-)

Minisötisen
 

Stickbibel

Denna bok fick jag av min mor i födelsedags present. I den kan jag hitta allt jag behöver veta om mönsterstickning! 
Jag kommer helt klart att prova på en massa från denna bok, men kanske har jag ett och annat projekt att färdigställa först, haha.

Praktiska ljus för badrummet

För några veckor sedan fick jag ett par doftljus av en kollega som tack för en tjänst.
Jag insåg nyliven hur praktiska de är på badrummet. 
Jag gillar att ha levande ljus på badrummet. Det ger fullt tillräckligt ljus och är fint och mysigt när man vill ha lite soft ljus. Jag har ljusen uppe på spegeln av praktiska skäl, men ärligt talat är det inte ett ställe jag tänker på att damma av så ofta, så ljusen blir lite dammiga nere i. Inte helt optimalt. Och att skölja av ljus är inte heller helt optimalt.
Men dessa ljus har lock, så jag behöver inte tänka på det :-) Bara att torka av hela glaset med lock och tända ;-)
tack G!

Projekt på G

Ett av mina senaste projekt innefattar MASSOR med små runda dukar. Denna duken är varianten jag virkar på just nu. Jag hoppas verkligen att jag ror i land hela projektet och får färdigt det i tid...

RSS 2.0