Äntligen, äntligen, äntligen!

Efter vad som känns som en halv evighet är vårt badrum äntligen i bruksklart skick! Jag har tagit premiärduschen idag och det var alldeles ljuvligt!
Jag skriver bruksklart, för det är inte helt färdigt ännu. Någon sak har missats och någon sak har blivit fel och skall rättas till, men alla de mest vesäntliga funktionerna finns där och fungerar. Och det är så fint!
Duschen med invikningsbara dörrar ger så mycket mer utrymme än vi hade innan.På denna bilden fattas tex toarullshållare. Den har de glömt bort, men nu har de påmints om saken ;-)

Nu är det min tur att lägga sista touchen på badrummet med badrumsmatta och andra små detaljer.


Badrumsrenovering v6: inte mycket nytt

Då kom den 6e veckan av renoveringen. Det trodde varken jag eller maken när det påbörjades - vi trodde badrummet skulle varit färdigt sedan ett tag nu...

Dag 1: en golvlist till dörren kom upp
Och så var det inte så mycket mer som hänt...

Dag 2: dörren och lite mer list sattes på plats.Och delar av hålet på gästtoaletten murades igen. Den andra delen av hålet satt luckan lite temporärt i.

Dag 3: det mesta av inredningen levererades. Sent på eftermiddagen, så det blev hinderbana i vardagsrummet mellan alla prylar och förpackningar.

Dag 4: spegelskåpet med belysning sattes upp. Dock kopplades inte belysningen in riktigt än.

Dag 5: taklampan sattes upp, men inte heller denna kopplades in.

Inte så värst spännande design på den, men så var det över lag med badrumslamporna vi hittade...

Att det fortsätter dra ut på tiden, finns det ingen tvekan om. I skrivande stund har vi fortfarande inte fått hem tvättställ/handfat och toarullshållare. Enligt uppgift skall båda finnas inte allt för långt ifrån vårt hem, undanlagt till oss, men helt säkra bevis på saken har vi inte sett ännu....
Det skall bli "spännande" att se vad som händer här hemma nästa vecka. Och tålamodet, ja det börjar tryta på allvar...

Restgarnsprojekt nr 1

Nu när den stora filten är färdig får jag lov att börja på nya projekt. Allt bomullsgarn som blev över från filten (det var lite svårt att beräkna garnmängden som skulle gå åt. Inte minst för att jag inte riktigt visste hur stor jag ville ha filten) har frestat mig, så nu är det restgarnsprojekt som gäller. 
Först ut är ännu en filt. Ja, ni läste rätt. Men denna gången blir det bara en liten filt. En liten babyfilt faktiskt. 
Jag har länge funderat på att göra någon med african flowers. Jag gillar dem skarpt, men har inte kommit på ett passande projekt. Nu blir det en babyfilt i african flowers i limegrönt, lila och turkost med vit kant.

Dessa färgkombinationer kommer att utgöra filten. Förhoppningsvis skall en liten filt inte ta allt för lång tid att göra...


Badrumsrenovering v5: dålig planering

Vi fick konstatera att det inte tog 3-4 veckor att renovera vårt badrum, som det först sagts. I slutet av fjärde veckan fanns inte en pryl av inredningen monterad i badrummet.
Femte veckan började med en dags paus...

Dag 2: inredningen skulle varit på plats och monteringen skulle påbörjas. MEN plötsligt fanns inte vår inredning i Malmö i alla fall och ingen visste när den skulle kunna vara på plats....
VVS-killen var på plats och gjorde det han kunde. Han monterade några ventiler. Så efter andra dagen i femte veckan var vi den här prylen rikare:

Dag 3: paus. Inredningen fortfarande inte på plats.

Dag 4: ytterligare en dags paus.

Dag 5: hålet i väggen på gästtoaletten blev större!

Vår gamla dörr till badrummet monterades ner och en ny dörrkarm komm upp. Dock ännu ingen tröskel eller ny dörr...Jag försöker vara positiv och tycka att det som gjorts hitentills är fint och ser bra ut, men det är lite svårt att inte bli en smula bitter när renoveringen sätts på vänt under obestämd tid.
Jag och maken hållet alla våra tummar för att inredningen finns på plats på måndag och renoveringen slutförs snabbt och snyggt nästa vecka. Om någon har en tumme över, får ni gärna hålla den hårt åt oss!!

Knappförvarig

Ibland gör man fynd som man tycker massor om direkt men som man kanske inte har något exakt användningsområde för i exakt samma stund. Ja, förutom att man tycker om prylen och blir glad av den. Detta kan särskilt hända när man fyndar på loppis.
Förra året hittade jag ett par snygga medicinglas på loppis och nu har ett av dem fått sitt specifika användningsområde.
Alla småknappar får bo i Cumarin-glaset. Så nu behöver jag inte leta efter småknapparna bland de stora (de små försvinner ju jämt bland de stora och gömmer sig längst ner).


Superbt :-)

Badrumsrenovering v4: uppbyggnad

Nu börjar det se ut som att det kala utrymmet mitt i lägenheten kan bli ett badrum igen. Nu börjar det komma in saker i utrymmet som vi har valt! Jippi!

Dag 1: första väggen kaklad
Vitt, matt, avlångt kakel. Redan efter första väggen var vi glada. Nu syns det att badrummet är på gång!

Dag 2: andra väggen kalkad

Dag 3: tempot ökade markant och de två sista väggarna kallades och golvet fick klinkers.
ljust sandfärgat klinkers på golvet

Dag 4: fogning

Och inte att förglömma: i princip allt byggmaterial var utstädat ur lägenheten när vi kom hem, vilket gör så mycket större skillnad för egna sinnet än man tror.

Dag 5: torktid??


Virkad studentmössa

Idag skall vi iväg och fira en student. Och vad passar då bättre än att pynta studentpresenten med en liten virkad studentmössa?


Projekt mormorsrutefilt avslutat

Mitt evighetsprojekt kunde faktiskt bli färdigt. Idag har jag virkat sista maskan på mormorsrutefilten och avslutat projektet. Filten är nu färdig!
Det tog nästan 4 år från start till slut (augusti 2011 påbörjade jag filten).
Hur som haver, så är jag nöjd med resultatet!
Badrumsrenovering v3: skynda långsamt

Jag börjar bli en smula otålig med att badrummet skall bli klart. Jag längtar efter att kunna duscha när jag vill och jag längtar efter att inte ha oordning och byggdamm över allt. Det känns liksom inte lönt att lägga en massa tid och energi på att storstäda eftersom det kommer vara nersmutsat på måndag igen....
Så vad har hänt denna veckan?
Dag 1: fuktspärr
Ja, inte så stor skillnad utseendemässigt direkt...
Dag 2: torktid
Dag 3: torktid
Dag 4: taket målades och stora mängder kakel dök upp i lägenheten (allt material som förvaras här försvårar även det en smula för städningens effektivitet...).


Dag 5: torktid?

Nu håller vi tummarna för att fjärde veckan är den veckan då vi får ett färdigt badrum!

Vad planterade jag vart?

Det är sådär med minnet ibland...
Det växer så fint på balkongen och jag har koll på vad det mesta är trots att jag inte har märkt upp växterna. Dock har jag en balkonglåda som jag inte vet vad jag har satt vart i. Någon stanns finns körvel... Och så finns två kryddor till.

När groddbladen kom upp tänkte jag att de skulle skilja sig senare...
Sen tänkte jag att jag kan gå på lukten...
Jag får nog vänta ett tag till med både utseende och lukt/smak för ännu ser allt väldigt likt ut...

I övrigt har det kommit lite färgglada inslag på balkongen. Det behövs också!RSS 2.0