Tavla blev plats för örhängena

Med drygt en meter tyll, en tygtavla, några säkerhetsnålar och ca 10 minuters pysslande blev en tavla till förvaring för alla örhängen som har legat ihoptrasslade i en ask.

Och lika snabbt och lätt som denna blev till, kan tyllet flyttas över på en annan tavla, när jag får lust att ändra om lite :)


Tavlan med och utan tyll.
Inte så stor skillnad i utseendet egentligen...

Enkla och snygga underlägg

Hittade dessa fina skivorna på en loppis. Så nu behöver jag inte längre vara orolig för att det ska rinna stearin från ljusen och förstöra bordet.

Tänkte att man borde kunna ha dem som lite annorlunda tabletter när man dukar också..

Och ljusstakarna har jag förståss hittat på IKEA ;)

Nya tavlor

Har pysslat ihop lite nya tavlor av tyger från IKEA. Ja, det kan ju inte förnekas att jag älskar IKEA.

Denna gången blev det två tavlor av tygerna ANNMARIE och CHARLOTTA VILD.
De gamla tavlorna har fått en fin plats över soffan

Önskar ofta att jag hade mer tid att pyssla, men så är det ju med mycket. Man vill göra allt man tycker om så mycket mer.Av tyget som blev över, blir det kanske några kuddfodral till kuddarna i soffan...

Nya "vänner" i vårt hem

Hittade dessa underbara små figurer senast jag var på Cervera. På baksidan av varje finns en liten sugkopp så att de fäster på glas. På så sätt kan man (förhoppningsvis) komma ihåg vilket glas man har när det är fest. Jag belv förälskad direkt!
Det fanns "bara" 12 olika, så jag köpte 2 uppsätningar och tänkte att om vi har mer än 12 personer hemma, kanske man kan kombinera 2 figurer på vissa glas, så blir de unika ändå...
 
Till varje figur finns en "personlighet" beskrivet i ett ord. I just love!!


Pimpade hårnålar

Hade ett par örhängen som jag inte skulle komma att använda....

Stiften att sätta genom öronen var inte av vidare revlig kvalitet (lite oslipade och vassa på sina ställen). Tyckte ändå att dessa måste man kunna göra något trevligt av. Så fram med tång, lim och tråd, och vipps blev de till några lite roligare hårnålar. Ganska enkla i utseendet, men sticker man in dem i en snabbt fixad frisyr, bliver denna ju direkt lite roligare och det bliver lite diskret bling-bling.

Har för flera år sedan gjort samma sak med ett pärlhalsband (oäkta så klart) och en hel drös med hårnålar. Vad jag gillar bäst, är att fast man bara lägger 5 minuter på frisyren innan en fest, får man ändå en massa komplimanger för den vackra uppsättningen :-)


RSS 2.0