Gott slut och gott nytt år

Jag vill passa på att önska er alla ett gott slut på 2015 och ett riktigt gott nytt år!
Morgonens soluppgång gjorde sitt för att avsluta året vackert.


Andra stickade klänningen

Nu är andra stickade babyklänningen färdig. Mönstret heter Leaf love dress och finns på Ravelry. Jag har gjort en del modifikationer i mönstret. Den stora skillnaden är att jag har hoppat över det rätstickade midjepartiet och själva kjoldelen är inte alls lika bred som i mönstret. Uttagningarna i själva kjolen är som i mönstret till klänningen Wee kizzies.
Och så har jag gjort ytterligare två varv med uttagningar till ärmarna innan jag stickade det slätstickade ärmslutet och maskade av de korta ärmarna.Knapparna i nacken är lika dana men i tre olika nyanser.
Fröken dotter är ganska aktiv när hon är vaken och inte alltid så lätt att få att posera sådär så att kläderna gör sig allra bäst ;-) Så länge bilden inte är supersuddig får jag vara nöjd!

Baby klädd i stickade babykläder

Jag kom på att jag sällan lyckas ha bilder på de kläder jag stickat till min dotter, där min dotter har på sig kläderna. Trots att jag ganska ofta klär dottern i dessa kläder, lyckad jag inte komma ihåg att ta bild då hon har dem på sig. Jag skall skärpa till mig på den punkten!
Här kommer bilder på de två västar och koftan jag stickat som hon passar nu.Ärmarna är galet långa i mönstret. Tea får ha den dubbelvikta uppåt för att ha händerna fria.
God jul

En riktigt god jul önskar jag er alla!
Stickad fluga

Jag fick en idé och var helt enkelt tvungen att testa den. Jag blev sugen på att testa att sticka en fluga. Jag bildgooglade lite för att se vilket håll det verkar det vara lättast att sticka flugan på. Här är första försöket.En blev två

Den något misslyckade stickade klänningen var så stor att garnet räckte till två andra stickade klänningar. Efter att den första klänningen är färdig, stickas just nu ytterligare en klänning direkt ur den gamla. Medan den ena klänningen växer, krymper (repas) den andra.
Det blir lite spännande att se hur lugnt gång att reko, alltså hur lång den nya klänningen kan bli. Modellen är i stort sett samma som den senaste stickade babyklänningen, men denna gången är det ett annat mönster fram till.
Glasskrift

Jag har äntligen hittat pennor som kan skriva på glas och där skriften lätt kan tvättas bort när så önskas. Typ whiteboardpennor för glas. Hädanefter skall det inte finnas några tveksamheter om vad som finns i syltglasen!Stickad babyklänning

Äntligen fick jag till en klänning till dottern som jag tycker blev bra!
Mönstret heter Wee Kizzy och finns på Ravelry. Jag har gjort några små ändringar för att få klänningen lite större än i mönstret.
Garnet är Järbos Big Verona (sådär tvättmaskinsvänligt akrylgarn) och klänningen är stickad på stickor 4mm.
Knapparna är också sådana där som fanns i gömmorna...
Klänningen gjorde sig verkligen bra på en söt bebis :-)


Från en klänning till en annan

Den misslyckade klänningen repas upp och stickas direkt in i en annan klänning/tunika.

Som synes är den nya klänningen avsevärt smalare i modellen samt har en sammandragande fläta mitt fram.

Andra advent och årets adventsljusstake

Det har redan hunnit bli andra advent. I Skåne har snön både hunnit komma och smälta. 
Vi har julpyntat en del i år, men ännu har vi inte bestämt oss för om vi skall ha julgran. Men en adventsljusstake har jag fixat till. Och om jag får säga det själv, så tycker jag att den blev trevlig. Lite otraditionell, men inte lika brandfarlig som de med mossa och kottar...Ett gäng julgranskulor i plast i olika former utgör dekorationen.

Misslyckad babyklänning

Det senaste taget har jag stickat på en klänning till dottern. Jag gjorde klänningen lite kortare än i mönstret, då en lång klänning mest bara trasslar in ett sparkande barn. Trots modifikation är jag inte nöjd. Kjoldelen är alltför vid och kommer garanterat att trasslas runt barnet.

Såhär ser den misslyckade klänningen ut. Ja, utan knappar då. Inte lönt att leta knappar till klänningen eftersom jag har bestämt mig för att repa upp den.

Och inte blev den bättre på en söt baby...RSS 2.0