Ombonat på balkongen

Vi har ställt ut ett litet bord på balkongen att ha de stora krukorna på och att ha blomjord och annat under.

Jag hade en bit över av duken vi har i köket. Resten passade inte direkt perfekt på bordet på balkongen, men poängen med balkongen är inte att allt skall vara perfekt, det skall vara ett mysigt ställe för oss och djuren att njuta på och för mig att odla lite småsaker.

Duken fungerar bra på bordet under krukorna och grönskan har börjat komma på balkongen. LYCKA!


Utan duk

med duk....

...och grönska

De små krukorna är loppisfynd

Fix av handväska

Min handväska behövde en liten fix. Jag tappade den lilla (fejk)läderbiten som satt i dragkedjan och jag kunde inte hitta den och sätta tillbaka den.
För ett tag sedan pysslade jag ihop lite olika hängen, utan att ha något specifikt att ha dem till. Nu kom ett av dem väl till pass.
Hänget tjänstgör som både "dragkedje-drag" och dekoration.
Jag tycker själv att det blev rikitgt snyggt.


Innan

Ringen i dragkedjan fanns kvar, men inget att hålla i.

EfterÄkta sko-lycka!

Idag hittade jag de mest underbara skorna på nätet! Ja, jag älskar skor och har säkert 20 par hemma, MEN jag använder alla skor och sliter faktiskt ut ett och annat par då och då.

Dessa skor kommer från Converse vårkollektion 2011 och har gått mig helt förbi fram tills nu. Converse gjorde ett sammarbete med Marimekko och skapade sann sko-lycka. Så fräcka skor!!

Jag hittade 3 must-have par och klickade hem dem. Ena modellen var allra sista paret. Det kan vara värt att ha pluttiga fötter ibland ;-)


Visst är de underbara! Längtar så tills de landar hemma hos mig!

Bilder från sneakres n stuff


Snabbvirkat?

Även om VHS-band är ett ganska hårt och oföljsamt material att virka i, så går det ganska snabbt framåt.
Jag hoppas på att det färdiga alstret blir slitstarkt.

Det roliga med detta projekt är att jag har fått användning av något jag annars hade slängt. Ett projekt helt utan nya investeringar. Nu funderar kg så klart på vad mer jag kan använda VHS till. Tips och förslag är välkomna!
Såhär ser mitt VHS-projekt ut för tillfället. Uppdatering kommer, men så länge får ni gissa vad det skall bli.


VHS-återbruk

Som ni kanske märkt, är jag ganska bra på att starta en massa nya projekt. De flesta projekt startas innan det förra blivit klart, vilket gör att jag har en MASSA saker på gång samtidigt och allt emellanåt har jag något som blir klart :-)

Mitt senaste projekt går i återbrukets tecken.
Flertalet VHS-band låg upp på vinden och väntade på att antingen bli slängda, bortskänkta eller en gnutta inspiration. Det senare kom till mig först. Ett VHS-band innehåller ju massa meter "snöre" som man skulle kunna göra både det ena och det andra med.
Första försöket är virkning.
Får se om det blir som jag tänkt mig. Såhär ser det ut just nu.
Ganska hårt att virka med, det där snöret...Nu är det vår!

Nu är det officiellt (iaf i min mening): våren är här!
Hela denna veckan har jag varit på promenad med Leia utan tjocka kläder. Även Leia har vårkläder på sig.
Skogen blir grönare för var dag. Underbart!
Tog dessa fina bilder på Leia i skogen på lunchen idagScoutloppisfynd!

I helgen gick scouternas stora vårloppis av stapeln i Malmö.
Jag var på plats lördag. Träffade en massa trevliga scoutvänner och hjälpte till med försäljning och uppackning inför söndagens försäljning. Vilket otrologt jobb alla scouterna har lagt ner! Så mycket prylar som samlats in, organiserats och till sist bytt ägare under helgen! Sjukt imponerande vilket engagemang de har!

Själv gjorde jag också några fynd. Jag hittade äntligen ett diskställ jag letat efter. Jag har letat efter ett diskställ i plast med hel botten ända sedan vi renoverade köket, för att disken inte skall droppa på stenskivan och lämna kalkfläckar och äntligen fann jag det! Vilken lycka!

Jag hittade ockå en visp i mycket bättre skick än den jag har (ett loppisfynd för ca 8 år sedan) och en trevlig mugg. Jag hade kunnat fynda SÅÅÅÅÅÅÅ mycket mer, men valde att blunda för de flesta fynden för att inte sambon skulle få ett nervsammanbrott över allt jag kunnat komma hem med :-D


Vårstädning

Våren är en tid för att röja upp, rensa ut och städa inför den kommande, ljusa årstiden.
För ett tag sedan köpte jag en BYGEL väggstång, som jag hade tänkt ha på väggen över diskbänken i köket till de muggar vi använder mest. Väl hemma insåg jag att det inte skulle bli som jag tänkt mig, och stången lades åt sidan tills jag kommit på hur jag skulle kunna lösa det så som jag föreställt mig.

Förra heglgen när jag var och rotade i städskåpet, insåg jag hur vår BYGEL skulle göra sig perfekt. Den blev till väggförvaring åt alla sprayflaskor i städskåpet. Krokarna kom väl tillpass till påsen med trasiga glödlampor och tuber med upphängningshål i.Ordning och reda

För inte så länge sedan var jag och sambon på Gekås i Ullared och där hittade jag ett par fiffiga lådor för småförvaring. Äntligen har jag fått ordentlig ordning på alla pärlor, band mm som jag har till mina pocketomslag, smycken och annat småpyssel. Och eftersom de köptes på Gekås, blev jag inte ens fattig av inköpet :-)


Före: förvaring i div småpåsar, ingen riktig ordning och absolut ingen överblick.

Efter: lättöverslådligt och lättorganiseratLätt att hitta det jag söker när jag pysslar och lätt att stuva undan när inspirationen tryter


Stor vårloppis!

På pysselfronten är det inget nytt hos mig. Det är mycket annat som tar upp tiden just nu, så pysslandet har fått komma lite i skymundan.

Däremot vill jag passa på att tipsa om Scouternas stora vårloppis som är i Malmö nu i helgen.
I nya Malmömässan går det av stapeln lördag 10-14 och söndag 10-14.
Massa fynd finns säkert att göra där! Kom och fynda!

Lite bilder på gamla och pågående projekt och på kisarna som kan mysa
Som bara katter kan :)

 


RSS 2.0