Hundtröja i höstiga färger

Voffsan har fått en ny stickad tröja. Denna är stickad enligt mönstret jag använde/gjorde senast och även denna är dubbelstickad.
Jag kommer antaligen att vänta tills höste med att använda denna tröjan - hon har ju en hel och funktionabel att använda nu och dessa färger känns så höstiga. Inte alls så våriga och ljusa som det känns ute nu...
Semesterns sandbygge

Då var semestern med familjen slut sedan ett tag. Som vanligt hade det inte gjort något om den varat liiiite längre, men hemkomsten blev mindre hård eftersom det hunnit blomvåren i Skåne medan vi var iväg.
Semester med familjen resulterade som så många andra gånger i en hel del sandbygge. I år med lite mer skräckdjurstema än tidigare år.
En haj a' la "Jaws"


En krokodil och en anakonda


Och en Godzilla blev det bl.a. till

DIY taklampa

Vi har ett tag tittat efter en ny taklampa till vardagsrummet. Den befintliga (en variant av takkrona) var OK, men hade bara ett läge på ganska skarpt ljus och av någon anleding förbrukade den glödlampor i en faslig takt.
 
Efter en del letande hittade vi tillslut en på IKEA som vi båda tyckte var OK, dock inte helt perfekt. Fulländad blev den med makens hälp. Han la ner ett antal kvällar på att spraya insidan av alla lampdelar med kopparfärg.
Kopparfärgen valdes dels pga den mjuka färgen som återges med den insidan och dels för att matcha den andra taklampan vi har i vardasrummet, som har just kopparfärgad insida.
Den kopparfärgade insidan ger ett väldigt mjukt och behagligt sken från lampan. Utsidan har vi behållt vit, som den var.Insidan

Sjalen är färdig

Sjalen hann bli färdig under semestern.
Mönstret heter Haruni och är riktigt kul att sticka. Ett självrandande garn är inte helt optimalt för mönstret, men visst fungerar det med ett sådant med. Bäst gör mönstret sig nog i enfärgat garn eller ett lätt melerat garn.
Nöjd  är jag trots allt och lite av mina stickabstinenser har jag fått botat under semestern.
 

Stickningen tar form

Det är härligt att vara igång med stickningen igen. Semesterstickningen tar sig och del 1 av den mönsterstickade sjalen är färdig.
Mönstret heter "Haruni".
Man kan ha det sämre

Vissa dagar finns det inte så värst mycket att klaga på. Idag sitter jag i skuggan med en (i eget tycke) vacker sjalstickning och njuter av livet. Stickförbudet är upphävt, jag har semester, hela härliga familjen är med på semestern. Man kan ha det värre helt enkelt!
RSS 2.0