Virkade blommor

Jag har provat mig på att virka lite blommor. Har testat med multigarner, men tycker inte att det blev helt så fint som jag hade tänkt mig. Det nästa jag provar blir nog att göra blommor i flera lager, med olika färger på de olika lagerna. Så om någon har ett bra mönster på något sådant, tar jag tacksamt emot det :-)Sen kommer "problemet" med vad jag ska använda dem till. Jag har några som brocher att hålla ihop halsdukar och sjalar med, men sen har fantasin likosm tagit slut, så jag tar tacksamt emot förslag på vad jag kan göra med blommorna.
Mönstrena till dessa blommor har jag hittat på drops design http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php

 

Foton: egna

Gott nytt år till er alla!!


Virkad sjal

Min virkade sjal är äntligen färdig!
Hittade denna vackra sjal i en bok från biblioteket. Så visst kan man fortfarande hitta små guldklimpar på biblioteket. Det har tagit sin lilla tid att få ihop hela sjalen, men det bästa med mönster som detta är att det hela görs i små bitar som sedan sys ihop. Så jag har haft med mig virkningen över allt och suttit och virkat mina små svarta blommor.

Foton: egna


Virkad mössa

Jag har äntligen lärt mig att virka. Jag har alltid trott att det är väldigt svårt och komplicerat och därför har jag hållt mig till att sticka. Men nu när jag har lärt mig grunderna är jag fast!

Denna mössan är det första jag har virkat. Ska snart ge mig på att virka en ny mössa och göra lite förbättringar.
Blommornas mönster hittade jag på drops design
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=0&d_id=118&lang=se
När jag tvättade blommorna, skrynklade de ihop sig lite, men jag tycker att de är fina så också, så jag har inte gjort några försök på att få dem släta igen.


                                         Foto: eget

Övre delen av mössan är virkad med fastmaskor och ökningar.
Mönstret i undre delen av mössan fås genom att *virka 5 fastmaskor i samma fastmaska, hoppa över 2 fastmaskor, virka en fastmaska i nästa fastmaska, hoppa över 2 fastmaskor* upprepa *...*
Hela mönstret till mössan har jag hittat på http://pysslajojo.blogspot.com/2009/10/monsterdags.html


Tavla i tyg

Hittade detta fina tyg på IKEA och funderar på att göra en stor tavla av det. Tror att det kan bli riktigt fint.

Foto: eget
Tyget är IKEAs ANNMARIE.


Nya gardiner, och så några kuddar såklart :-)

Sydde nya gardiner till vardagsrummet och kontoret i höstas. Av bitarna som blev över var jag ju tvungen att sy några matchande kuddar. Tygerna är från Stoff och Stil, en av mina favoritaffärer.


Foton: egna


Kattleksak


Hittade mönster på dessa söta möss på drops design.
http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php
De är väldigt lätta att sticka och som synes på bilderna är de populära hos mina katter med. En av dem har jag lagt in en skallra från en gammal leksak i.
Kuddar till sovrummet

Min sambo säger att jag är besatt av kuddar... Jag tycker bara att det är en så trevlig inredningsdetalj och att det är en väldigt simpel sak att byta ut när man blir trött på dem. Och sätter man en dragkedja i är det ju bara att byta fodralet när hellst man vill och så tar det ingen plats alls att stoppa undan det till nästa gång man vill ha det framme igen. I like!

Dessa gjorde jag av tyg från Stoff och Stil. De avlånga var lite pilligare att få ihop. Den är gjord i två lager tyg och det yttersta är ett stickat tyg, som gärna ville dra sig på alla håll samtidigt som man syr i det. Men med en del pill och tålamod gick det tillslut.


Pimpade dokumentsamlare och lådor

Jag tycker om att pyssla och fixa och tycker om när saker i mitt hem passar ihop och matchar. När vi tapetserade om blev det en hel del tapet över, eftersom våra väggar har precis rätt längs för att det ska bli nästan hel hel längd tapet över på varje rulle när tapeten behöver mönsteranpassas. Så jag bestämde mig för att använda en del av tapeten till att klä dokumentsamlare och lådor jag har i min stora bokhylla.

Dokumentsamlarna fick dessutom en liten ruta i klarplast som man kan sätta en lapp i så man vet vad som finns i dokumentsamlaren. Dessa har jag satt fast medhjälp av en limpistol (min favorituppfinning, ja mer behövs det inte för att imponera på mig :) ).

Gamla lådor och skokartonger kan få helt nytt liv med lite tapet.


Nightfly lampan

Jag är totalt såld för Nightfly-lampan, men har inte riktigt råd med originalet. Därför gav jag mig på att göra en egen i somras. Ideén till att göra lampan själv, fick jag ifrån en av mina favoritbloggar, inspirationsdesign.blogg.se

Det var inte särskilt svårt, men krävde en rejäl dos av tålamod och var ganska pilligt. Eftersom mitt kök är inrett i svart, vitt och grönt, hittade jag ett jättefint grönt, stelt rullgardinstyg på Stoff och Stil, som jag har använt mig av.

Lampan har jag gjort av:

  • Stommen från en billig lampskärm i passande storlek från IKEA. Jag använde bara den övre ringen med glödlampsfästet.
  • Gödlampssockel med sladd från IKEA, färdig att skruva i stommen från lampskärmen :)
  • Fiskelina
  • Ett styvt och lite tjockare tyg
  • Möbeltassar från IKEA
  • Och en limpistol för att få allt att sitta fast där jag ville ha det.

Jag gjorde en mall till blommorna på styvt kartong, så jag kunde använda samma mall till alla blommorna i hela lampan. Jag valde att göra mallen i två storlekar, då jag tycker att det blir fint att variera med både stora och små blommor.
När alla blommor var utklippta, knöt jag fast bitar av fiskelinan i lampskärmen, och satte sedan på blommorna där jag tyckte, genom att klistra en möbeltass på andra sidan fiskelinan.
Eftersom mina blommor är gröna och möbeltassarna var vita, klippte jag ut små cirklar, lika stora som möbeltassarna, och klistrade på dem med limpistolen, så att det inte ska synas så mycket.

Jag är väldigt nöjd med mitt budget-alternativ av nightfly lampan. Och så har  jag fått en som är precis lagom storlek till mitt kök :-D


Nya kuddar

Har precis sytt färdigt dessa fina kuddar. Jag är helnöjd med resultatet!
Använde IKEAs tyg SUSANNA med cirkelmönster.
Jag älskar att fixa i mitt hem och har hela tiden en massa nya projekt igång. Jag kan bli aldeles lyrisk av hur mycket man kan förändra med bara små medel.


För visst blir det stor skillnad bara av att byta fodralet på en kudde?


Före


och efter...

Lillkisen sov så sött i soffan, så hon fick vara med på bilderna med. För väcka henne när hon äntligen sover, vill jag inte :)

Håller på att fixa ihop en liten tavla av tyget jag har använt till kuddarnad, tillsammans med SUSANNA med triangelmönster, men då det är så mycket linjer i båda tygerna måste jag få det exakt rakt innan den kommer upp på väggen. Bilder på denna kommer senare..


Välkommen till min nya blogg!

Efter en del påtryckningar har jag äntligen bestämt mig för att starta en blogg. Så får vi se hur flitig jag blir på att uppdatera den...

Jag har länge tyckt att jag inte har något som jag känner behov av att blogga om, men efter att jag själv har blivit flitig läsare av diverse bloggar, är jag bered att ge det hele ett försök. Så varför inte blogga om allt pyssligt jag sitter och myser med i min soffa och framför symaskinen? Det är i alla fall det jag tänker göra.
Och kanske kommer en och annan rad från vardagen in här också :)

Håll till godo!


RSS 2.0