Spetskantad vattenmelon

Ett av mina favoritplagg till dottern är en klänning jag sytt i ett tyg med vattenmeloner. Klänningen har en spetskant i stretchspets.

Modellen i sig är inte så avancerad, men jag gillar den skarpt!

En härligt somrig klänning med fickor.

Skriv inläggstext 


Byxor, byxor, byxor, byxor

Glitter är populärt hos min flicka, så självklart får hon byxor med glittriga stjärnor på.


Jag har också sytt leggings i ett riktigt favorittyg med valar på.Nya klänningar

Jag har fått ihop några nya klänningar till dottern på senaste tiden. Det är så kul att sy de små plaggen till denna fantastiska lilla människa. Jag testar lite olika modeller och försöker variera modellerna med lång och kort ärm, fållar och kantband. Det är kul att testa lite olika för att hitta favoritvarianten.Kaninmössa

Med knappt en dags varsel fick jag veta att det skulle vara påskfest på dotterns förskola och att de gärna fick komma utklädda. Jag hade totalt ca 1,5h på mig att ordna något. Visst var det inget tvång med utklädnad, men sådant är hu alltid kul så varför inte ta chansen.

Jag körde på "man tager vad man haver" temat. 
Utifrån tyghyllans bestånd, kort om tid och ultrasnabb brainstorming på påsketemat, lyckades jag sno ihop en kaninmössa.
Nog för att det är påskharens tid under påsken, men utan harfärger tyg, fick det duga med en kanin.


Fönsterkarmsodling

I år testar jag att odla kryddor i köksfönstret. Tidigare år har jag haft odling på balkongen, men någon gång varje sommar har jag glömt att vattna växterna ett par dagar för länge och där har sagan slutat. För på en inglasad balkong måste bevattningen fungera. Annars munifieras växtligheten. 


Växterna har precis börjat komma upp ur jorden. Nu dröjer det inte länge innan vi har färska kryddor här hemma


Byxor med spets

Det är en himla tur att jag har någon att sy till när jag hittar en massa söta tyger. 

Ett grönt tyg med zebror på är ett av de senaste fynden. Lite mudd, spets och ett par varv i symaskinen senare så hade jag ett par byxor med spetsdetalj runt fickorna till min dotter.


Fler gosesnuttar

Det senaste 1,5 året har jag virkat ett helt gäng med snuttefiltsdjur. Bekantskapskretsens nyfödda små bebisar har fått snuttar eller barnvagnshängen. Och varje gång ett nytt litet mirakel har sett dagens ljus, har jag fått virka mer eller mindre i panik. Så nu har jag försökt vara lite framsynt och fixa ihop ett litet "lager". 

Det ironisk är att flera av snuttarna Li lagret redan har en tilltänkt ägare. "Lagret" har med andra ord redan krypt avsevärt :-)


RSS 2.0