Vintervila

Nu är hösten här och vintern är i antågande. Det är is på bilen på morgonen och snart kommer det vara minusgrader ute på balkongen på natten.
De känsliga växterna har därför fått flytta inomhus för vintern.
Citronträdet står på vårt kontor över vintern. Än finns det citroner att skörda på det. Kanske skulle göra lite lemonad eller en god kaka med citron till helgen?


Nya termosmuggar

För ett par år sedan köpte jag två termosmuggar på Åhléns. Efter en del missöden höll de inte längre. Den ena hade jag först glömt på taket på bilen och kört iväg och vid ett senare tillfälle ville någon vara hjälpsam och diskade den i maskin - för inte det!
Den andra gick förlorad när jag råkade ställa den på en varm spisplatta - gör inte det heller...

Som veckopendlare behöver jag mitt te i min termosmugg! Så idag införskaffades två nya.
Gillar mönsterna på muggarna.

 

 


Leias jättekanin

Leia fick en present av en av mina kolleger. En jättekanin!


Kaninen är större än vad hon är och hon älskar den. Just nu ger hon den en ordentlig match när hon försöker att "döda" den. Underbart att se henne skaka en leksak som är ca en halv gång större än hon själv :-)Ny tavla

Som ni kanske upptäckt gillar jag tygtavlor. Kanske beror det på att jag inte är någon vidare på att måla...


Tidigare har jag använt IKEAs TYGLÖSA ram till mina tygtavlor, men tyvärr har de slutat sälja dem. Tur att jag har en händig man som snickrade ihop en ram till min tavla. Tyger heter Duett och kommer från Frösö handtryck.

 


Katt i krans

När jag höll på att fixa med pilekransen jag satt ljus i, ville Isa vara med. Hon visade hur bra hon passade mitt i kransen...
Tyvärr upptäckte jag att ljushållarna behöver bättre stöd. Om någon har tips på hur jag får dem mindre vingliga får ni gärna meddela mig.


Köket äntligen helt färdigt!

För ca tre år sedan började vi renovera vårt kök. Den stora renoveringen tog ett par månader, men två detaljer har dröjt. Den ena var elementskyddet jag skrev om för några veckor sedan.


Den andra detaljen var gardiner. Nu har vi äntligen fixat gardiner i köket, så nu är allt helt färdigt. Så härligt!
Dessa gardiner är från IKEA. De var ganska breda, så vi vek dem på mitten och hängde upp dem så at de inte tar allt för mycket av ljuset. Såhär års vill kg inte stänga ute något dagsljus.

 


Båda strumporna färdiga

Det har blivit lite glest mellan inläggen här på senaste. Tack för att ni tittar in ändå!
Det har varit ganska mycket jobb och lite ork över efter jobb på senaste tiden, men jag hoppas på bättring på den fronten så att jag skall orka pyssla och blogga mer :-)
 
Nu är hela paret blå strumpor färdiga. De blev precis så mysiga som jag hoppats.
 
De kommer att vara så snygga till klänning i höst och vinter. Kanske måste ha på mig klänning på tårtkalaset i helgen bara för att få ta på mig dessa?

Elementskydd

Äntligen har vi gjort ett elementskydd till köket!
Det har varit ett projekt på att-göra-listan i evigheter! Och nu är det färdigt.
Elementet i köket är ingen skönhet direkt, men fullt fungerande.
Denna lösningen är klart mer tilltalande för ögat än det "nakna" elementet.
Tyget är upphängt på vita linor med krokar, så det är lätt att byta om vi skulle tröttna, eller jag vill förnya lite :-)


Höstens första strumpa

Äntligen är första strumpan färdig.
Det tog sådan tid och jag har fått börja om så många gånger att jag inte vill vänta tills båda är klara innan jag visar strumpan för er.
 
Det är inte jättelätt att fotografera en strumpa man har på sig och få en bra bild, men ni kanske kan få en uppfattning.
Flätorna är inte jätteframträdande i och med att garnet är flefärgat, men jag tycker det ser helt ok ut.
Tänker att jag skall ha strumporna till klänning/kjol och leggings i höst och vinter, ett par att ha inne när det är kallt liksom.
strum

 
Garnet var dessutom drygare än jag trott. Jag köpte 250g garn som det stod i mönstert, men till första strumpan gick det åt knappt 50g, så nu blir det nog fler strumpor och kanske några vantar att matcha med..
Detta blev över av det nystan på 50g jag använde till första strumpan. Stoff och Stil är verkligen inte så dåliga...

Ve och fasa

Vad händer när jag sitter och stickar höstens första strumpor?
Jo, jag råkar knäcka min ena stickepinne. Och knit-pro stickorna som var så sköna att sticka med (ja, billiga var de inte direkt heller...).
Nej, från och med nu blir det stickor i metall för mig. Pinnarna i trä är förvisso skönare att sticka med, men metallpinnarna går inte lika lätt isönder. Frustrationen över att plötsligt ha en pinne för lite mitt i stickningen slipper jag gärna igen.
Denna pinnen fick jag laga ytterst provisoriskt med vad som fanns i min lilla stuga. En remsa av en klisteretikett höll ihop pinnen, men inte var den vidare bra att sticka med...

RSS 2.0