Projekt gamla lakan

Jag har tänkt ge mig på att virka av mina gamla lakan, som har gjort sitt och skulle kastas.
Har än så länge rivit ett påslakan till remsor och gjort nystan av det.
Uppdateringar av projektet kommer löpande...


Ett pysselmåste är en stor kopp te :)


Såhär ser det ut så långt. Vad det skall bli, får ni se senare


Pimp my friggebod

I veckorna bor jag i en friggebod i Halland, under helgerna i en 3a i Malmö. Jag veckopendlar alltså till mitt job. Mest pysslar jag på helgerna i Malmö och det mesta pysslet stannar kvar där. Hemtrevnaden är alltså total på helgerna :)
Det senaste taget har jeg blivit mer och mer varse hur tråkigt det har sett ut i friggeboden.
Senast jag var på IKEA hade de 40% rea på alla tyger! Helt fantastiskt! Jag har länge gått och spanat på ett tyg jag gillar, men inte riktigt kommit på något användningsområde. Tills nu!
Nu har det fått pryda en helvägg i min lilla stuga. Och vad gladare och finare det blev

före

och efter


Virkad korg

Efter att vi bygde om garderoben i sovrummet, insåg vi att hallen i garderoben också behöver lite effektivare förvaring.
Speciellt saknade vi en bra lösning för vantar, mössor mm. Dessa har legat i hammarplastlådor, på en hylla så högt upp att jag knappt når upp.

En gammal hög och smal hylla visade sig passa perfekt i storlek. Vad som fattades var korgar i lagom storlek att han alla vantar, mössor och halsdukar i.

Denna korg är den första av 3 som skall göras till hyllan. De mäter 30*30cm i bottnen, så det tar lite tid att göra.

Jag har virkat en fyrkant till önskad storlek, genom att hela tiden öka 4m i 1m i varje hörn. När bottnen var lagom stor, slutade jag att öka, för att göra sidorna. Jag har virkat hela korgen i stolpar, genom båda maskbågarna och med dubbelt garn för att få en tjock och stadig korg. 
Kanten överst är bara nervikt och fastsydd när knapparna sates på.


Knapparna hittade jag i min mors fantastiksa knappgömma på vinden i stugan. Love it!


så småningom skall alla korgarna i hyllan vara hemmagjorda, men det tar sin lilla tis att få färdiga


Hundtröja av linne

Jag gillar att återanvända gamla saker, och när saker inte behöver vara jättedyra.

Var på landet i helgen med alla djuren, och hade det helt underbart. Passade på att kolla på kläderna som hamnat ute på landet.
Jag hittade bla ett gammalt linne som jag verkligen inte passar längre. Men inte är det värt att gråta över det. Linnet blev till en kanonbra  tröja till Leia.
Det bästa var nästan att upptäcka att axelbanden var dubbelsydda och hade perfekt storlek till hennes ben. Benen till tröjan var alltså redan sydda. Helt gratis fick jag nu en ny tröja till min hund i helgen!

Och visst kan man busa i kläder!


En till tröja

Såhär blev den andra tröjan jag gjort till min lilla hund av en barntröja jag hittade på loppis. Och Leian verkar tycka att tröjorna är riktigt sköna. Hon springer runt och busar hej villt i dem.


Årets första saft

Årets första saft har precis blivit färdig. Den sista saften står just nu och rinner av citronskivorna och fläderblommorna från flädersaften.
Hemmagjord flädersaft är min personliga absoluta favorit och ett säkert tecken på att nu är det sommar!Glad midsommar!


Hundtröja av barntröja

Ett annat loppisfynd från helgen var 2 barn/babytröjor. Tänkte prova att sy om dem till tröjor till min lilla hund. Och då priset för de två tröjorna var 5 kronor, känndes det helt OK att både prova och eventuellt misslyckas.

Jag har sytt in tröjorna under magen och lite på baksidan av benen/ärmarna. Efter ca 10 minuter vid symaskinen hade jag en tröja som passade hunden rätt så bra.
Det här är resultatet. Kommer nog att bli fler av dessa, om jag hittar bra grundmaterial på fler loppisar :)

Bilder på den andra tröjan kommer vid ett senare tillfälle


Loppisfynd

Var på loppis i helgen och fyndade massa fina saker.
Ett av mina fynd var denna fina tekannan för nästan inga pengar alls.

Den bor nu med mig i min lilla stuga jag bor i under veckorna. Sååå fin!Plats att växa

Sambon har snickrat ihop en bänk som jag kan ha mina balkonglådor på. Med inglasningen fungerade ju inte mina upphängningar längre, sådanna som hänger över balkongräcket.

Av lite gamla brädor och reglar, gjorde han en bänk.


Den antagligen viktigaste funktionen är kanten som går nästan hela vägen upp till lådornas kant. Orsaken är 2 katter som gärna sitter och tittar ut från balkongen. Båda katterna är helt okönsliga för att det kan finnas saker ivägen, platsen anses vara deras i första hand om man frågar dem :)
Efter många krukor och annat som åkt i golvet har vi lärt oss att kattsäkra hemmet, så nu håller det hela för att båda katterna kan sitt i/på /på kanten av balkonglådorna och blicka ut över Malmö ;)

Jag har funderat på att betsa träet i samma färg som golvet och pallen, men tror att jag behåller det som det är. Jsg tycker nog ändå att dt är ganska charmigt såhär

Soltröja

Har man en hund utan päls, får man fixa kläder till den.
Såhär års behövs förvisso inga kläder för att hon inte skall frysa, men istället finns det risk att bränna sig i solen. Antingen får hon ha solkräm eller så får hon ha skyddande kläder.

Jag har därför sytt en tröja till vår Leia för att skydda henne mot solen.

Försökte ta bilder för att visa den här, men hon var inte helt pigg på att visa fram tröjan...

 

Istället visade hon alla sköna sätt man kan ligga och glassa på i tröjan :)

Man kan inte annat än att bli glad och känna sig rofylld när man sitter bredvid någon som njuter så fullt ut av nuet


Att tämja en vinplanta

Ytan på vår balkong är inte oändlig, även om jag ofta önskar det så att jag kan odla MASSOR med saker på den. Istället måste jag försöka få plats med det jag vill på befintlig yta.
En av alla utmaningar just nu är att få en vinplanta att växa i endast ena hörnet av balkongen. Jag tänker mig att jag kanske kan få den att växa som en buske, mer än klättrande om jag bara ihärdigt dirigerar den i rätt riktning hela tiden.


Tomaterna har kommit igång ordentligt nu. Fick 2 till av min mor i helgen, så nu är tomatkrukan mer än full. Hoppas att det blir många fina tomater i år!

 


Hundsäkrad cykeltur

Det har flyttat hem en liten hund till oss. Och hon är verkligen liten. Med sina knappt 3,5kg är vår lilla American Hairless Terrier-tik, Leia mindre än båda katterna.

Då hon bara är en liten valp, tänkte jag att hon kanske kan lära sig att åka i min cykelkorg, eftersom hon inte orkar gå hur långt som hellst. Funkar det, blir det ju ett väldigt smidigt alternativ för oss att ta oss fram på.

Att bara sätta ner henne i korgen känns dock inte helt bra, så ett överdrag till cykelkorgen har tillverkats, med ett hål i så att hon kan sticka upp huvudet och hålla koll på allt omkring.

I nederkanten har jag sytt in ett gummiband som håller det hela fast runt cykelkorgen. Ett sådanthär överdrag kan man klart ha för att förbiåkande inte skall kunna sno handväska el dyl ur cykelkorgen när man cyklar, självklart utan hål i toppen då. Tyvärr är väskryckning ur cykelkorg ett problem där jag bor :(

Sydda hål får krokarna till styret och som Leia kan sticka upp huvudet genom om hon vill det.


Leia var, som syns, måttligt nöjd i korgen. Vi får väll se hur det går med det hela, kanske blir roligare när hon är på cykeln och ser poängen med att sitta i korgen..?


Mer nöjd var hon när hon fick sitta ute på balkongen i solen, i bakgrunden


RSS 2.0