Tegroda

Det är ingen hemlighet att jag gillar te. Det är inte heller någon hemlighet att jag gillar fina tekannor och roliga tehus/tesilar. Det finns ett antal varianter av alla tre kategorier här hemma.
Den senaste i samlingen är en alldeles underbar tegroda som maken kom hem med till mig.


Man hänger den över muggkanten i dess långa tunga och när teet är färdigt kan grodan sitta och droppa på sitt näckrosblad.
Så härlig! :-DAnnie är färdig

Så blev sjalen Annie färdig. Och det blev en stor sjal. Denna vill jag kunna ha istället för en kofta, så den kan jag ha över axlarna, korsa över bröstet och knyta/fästa bak på ryggen.


Grundmönstret är det samma som mina tidigare sjalar. Kanten är slätstickad i blått med grå aviga "kullar". Ytterst först blå slätstickning och sedan blå ribbstickning.

Restgarnssockar

Nu är jag färdig med mina restgarnssockar stickade från tån och uppåt (toe up) på magic loop, båda samtidigt. Denna tekniken har en stor fördel vid restgarnssticke, då allt garn kan utnyttjas - strumporna blir så höga som garnet räcker till.

Dessa strumporna blev höga.

Hälen är stickad mha short rows. Om jag skall göra fler strumpor toe up, måste jag hitta en hälteknik mer likden jag brukar använda när jag stickar strumpor från skaftet. Nog var det enkelt att sticka häl med short rows, men jag gillar passformen med traditionell häl något bättre.
Men det är ju det där med att förfina sina tekniker vart efter...
RSS 2.0