Kaniner på klänning

Det finns så mycket fina tyger. Vissa gillar man direkt när man ser dem (som med så mycket annat) och vissa kan man direkt se ett plagg av.

Detta tyget var ett sådant. Jag gillade det och efter en knapp minut, visste jag vad jag skulle sy av det. 
Jag hittade inte exakt vad jag sökte i mönsterväg, men med smärre modifikationer, fick jag till det jag ville.


Det blir nog fler av denna modell framöver


Nya mössor

Jag har sytt ett par mössor i olika storlekar. Bland annat har jag använt de sista bitarna av tygerna med ugglor och pingviner/isbjörnar på.

Tyvärr överskattade jag dotterns huvudstorlek ganska mycket, så det får nog bli ett par mindre det närmaste med...

Insidan på den ena mössan blev glatt mönstrad den med. Mössorna är vändbara, så här kan man ha mönster efter humör.


Nyckelring

Jag har för en gångs skull sytt något till mig själv.

Jag har gjort en liten nyckelring med en klipps i ena änden. Klippset skall sättas fast på insidan av handväskan, så att det är lätt att hitta nycklarna i handväskan bland alla andra saker. 


Restprojekt

Jag har lite inställningen att saker man kan använda till vettiga saker behöver man inte släng. Med det sagt, så avskyr jag när någon säger att saker skall sparas för "det kan vara bra att ha".

Det som sparas skall ha ett tydligt syfte/plan.
Tygbitar som blir över, som ser ut att kunna användas senare, får lov att stanna kvar i hyllan för att komma till nytta senare.

Denna kjolen är vad som blev över av ett tyg efter att jag sytt ett påslakan till min dotter. Nu blev det även till en kjol.


Som synes är dessa byxor ett verkligt plock av tygrester. Min man kallar dem för slit-och-släng-byxorna. Jag håller mig till förskolebyxorna...


RSS 2.0