Pilehelg 2014

Vissa saker i livet är lite extra njutningsbara. En pileflätarhelg hos mäster Steen faller inom denna kategorin. I helgen var vi iväg och flätade och njöt av fint väder och trevligt sällskap (för det var då inte brist på varken det ena eller det andra). Jag lyckades bränna mig genom att sitta och fläta korg i solen...
Två dagars flätande resulterade i en ansenlig mängd korgar. Sex personer lyckade producera en hel hög!

Själv är jag väldigt nöjd med mitt. Jag tycker äntligen att de korgar jag har gjort har fått den form jag ville att de skulle ha från början Det känns som ett stort framsteg för mig.

Detta är korgarna jag fick till. Kanten på den vänstra, gav mig flera vattenblåsor i händerna.
Man tager vad man haver

När senaste projektet skulle färdigställas, så var jag inte alls sugen på att köpa en massa nya knappar. Så jag letade i min knappburk.
Där hittade jag en massa olika knappar. Till slut valdes följande 12 knappar ut och jag tror inte att jag lyckades hitta ens två lika. Men alla är tillräckligt lika för att jag skall tycka att det funkar.Lördagsmys

Att väckas en lördagsförmiddag efter en nattjour, av kisarna, är helt ok när det visar sig att de rusar in i sovrummet till mig, för att kasta sig på sängen och landa i gosposition. Livet är inte så hårt i dessa stunder :-)


Randigt och ränder

Jag sitter och stickar på mina "great weekend mitts" och inser att jag nog är väldigt förtjust i ränder. Ränder i kombination med färgskiftande garn verkar också vara en passion.

Det kan tyckas underligt att jag inte varit medveten om detta tidigare, men faktum är att bland mina köpta plagg finns väldigt lite med ränder.
Bland mina stickade alster finns desto mer randigt...
Ett antal sjalar, vantarna jag är igång med och efter dem planerar jag en randig tröja.


Vi får väll helt enkelt hoppas att jag inte undvikt randigt tidigare för att det inte klär mig... Det skulle ju vara tråkigt efter all sticktid jag lagt ner... Haha.

Tröja till temuggen

Jag hittade denna fina bild på nätet och har sedan dess varit sugen på att sticka en tröja till min temugg. Muggen måste ju få en mug cozy!

Bild lånad från https://www.etsy.com/se-en/shop/mugsweater

Om man vill ha en muggtröja, men inte vill sticka den själv, kan man hitta dem här: https://www.etsy.com/se-en/shop/mugsweater
Samma säljare har även mönster till tröjan.

Årets scoutloppisfynd

I helgen gick årets scoutloppis i Malmö av stapeln. För er som inte var där, måste jag säga att ni missade något. Men det blir kanske en chans nästa år - håll utkik.
Jag fick gjort ett par fynd där även i år.

Jag hittade två gamla apoteksfkaskor som har innehållt mediciner. Sådana har jag velat ha i många år :-)

Och så hittade jag en snygg ljussläckare. Alltid användbart!

Sist, men inte minst spanade jag länge in en tekanna. Jag kunde inte bestämma mig för om den var ful eller charmig, så jag bestämde mig för att den fick åka med hem, så får jag känna efter lite här hemma.


Jag hittade två presenter där med, men dem kan jag ju inte visa innan jag har gett bort dem... Vi får se om de kommer synas här eller inte.

Vad gör hon hela dagarna?

Ibland undrar jag lite själv vad jag gör hela dagarna. Tiden går så snabbt. Jag hinner inte med allt jag skulle vilja.
När jag inte är på jobb, så pysslar och tränar jag gärna, som ni kanske märkt...
Och de senaste månaderna har jag varit lite upptagen med annat och inte hunnit pyssla så mycket.
Detta är framsidan på en ytterst nördig text jag här skrivit (en del av en vidareutbildning).

Men nördigt är också bra. Jag är övertygad om att nördar fyller en viktig funktion i samhället och i att föra vetenskapen och forskningen framåt.

Så när det är dåligt med uppdateringar på bloggen, är det antagligen för att jag sitter med näsan i böckerna och läser om dito nördigheter ;-)
En liten inblick i min vardag utanför handarbetet.

Våren är här

Nu är det härligt vårväder i Malmö. 
Det är så fint väder att jag har kommit igång med att jogga igen. 
När jag väl  har kommit igång att träna, blir jag en riktig endorfin-jagare. Och när det är fint väder, har jag lite svårt gör att lämna hunden hemma och gå in i ett gym. Nä, då är det bättre att ta med hunden ut på en liten joggingrunda. Och vi njuter, hon och jag.
I helgen var jag i Jönköping. Även där var det finfint vårväder och jag njöt av att jogga i solnedgången vid vattnet.


Jag hade med mig ett sött tuggben till Leia. Kombinationen av att matte kom hem efter att ha varit bort tre dagar och att hon fick något helt nytt var nästan för mycket. Hon väntade fint på att få ta tuggisen, men hela hunden var mer eller mindre i svängning i takt med svansen :-)
Jepp. Krokodilen är ett tuggben...

På stickorna just nu

Som vanligt har jag flera projekt igång samtidigt... Och så några projekt i tankarna...
Jag planerar bland annat en tröja till mig själv och en dubbelstickning tröja till Leia.

Men just nu stickar jag på ett par fingerlösa vantar. Mönstret heter great weekend mitts och finns på Ravelry. Jag stickade ett par och gav bort i höstas, men nu är det dags för ett par till mig själv.RSS 2.0