Återanvänd trasmattan

Såg detta i ett skyltfönster och gillade idéen. Fram med mobilen, ta en bild och spara den i inspirationsmappen. Bara för att man tröttnat på trasmattan som matta, eller den fått en ful fläck, betyder inte det att den inte kan få fortsätta att finnas i en ny form. Jag gillar verkligen återbruk. Nu blir det till att leta passande trasmattor att testa med själv.


Te från Azorerna

Är man på en tefabrik, hör det till att det följer med en massa te hem också.
På Azorerna finns 2 fabriker. Självklart måste jag ha med mig te från båda. Spännande att smaka skillnaden.
Cha verde är grönt te och Cha preto är svart te, för er som inte heller kan portugisiska
 
Fick lära oss skillnaden på pekoe, orange pekoe och broken leaf (olika blad på teplantan som sitter olika långt från grenens slut, olika stark smak) på fabriken.

Tefabrik och -plantage

Jag tror inte att det har kunnat undgå er att jag har en passion för te. Te och pyssel går liksom hand i hand tycker jag.
Azorerna är enda stället i Europa där det odlas te. När jag upptäckte att de hade tefabriker och -plantager och att man fick komma och besöka dem, blev detta genast en destination på resan.
Verkligen jättekul. Tror att min man uppskattade det med (hörde iaf inte honom sucka vid något tillfälle).
Här odlas det te!
Närbild av teplanta med frukter
Utrustningen för att göra te är inte enbart avacerad. Här torkar teblanden ett tag under tillverkningen.
Te, nästan så långt ögat når :-)

Rolig bröllopspresent

Idag fick vi en bröllopspresent av mina kolleger. Presenten var i två delar: en gemensam och en där en del var till mig och en del till min man. Det gemensamma får ni se bilder på senare. Hans present var ett förkläde. Min var skylten nedan.


Annorlunda popcorn

Jag älskar popcorn (inte lika mycket som mitt te, men popcorn är gott :-) ).
På Azorerna hittade vi popcorn med smaker vi inte rikigt tänkt på tidigare. OK vissa var inte så otippade, men kanel och äpple är inte riktigt det första jag tänker på när jag blir sugen på popcorn.
Men som de två popcornfantaster vi är, var vi ju tvugna att ta med detta hem för att prova. Ingen av dem har provats än, men jeg lovar att återkomma längre fram när testen är igång.

Champagneglas

På min möhippa fick jag i uppdrag att göra champagneglas som jag och Daniel skulle ha på bröllopet.
 
Detta är resultatet :-)
 

Konst har många ansikten

Hittade denna snygga och lite annorlunda grafittin i Ville Franca do Campo, Sao Miguel, Azorerna. Jag har inget emot grafitti, gillar det t.o.m. ibland, bara det inte används som en ursäkt för att klottra, för det tycker jag inte är OK. Detta verk föll mig i smaken.


Roliga manschettknappar

Hittade ett par roliga manschettknappar till min älskling på vår bröllopsresa. Det är förvisso inte så ofta han har på sig manschettknappar, men å andra sidan kan det vara kul men några roligare knappar när strama skjortan skall på. Och så var de på kraftig rea :-) Texten kan variera mellan tre olika lägen.


Koll på filten

En annan sak jag använder min telefon till är att minnas hur jag tänkt att mormorsrutefilten jag virkar skall se ut. Eftersom jag använder join-on-the-go-tekniken (se tidigare inlägg för förklaring) så virkar jag en massa rutor utom sista svarta varvet. Sedan lägger jag ut ett gäng rutor så att jag tycker det ser bra ut. Tar en bild med mobilen, skriver en anteckning med (egna) färgkoder. På sista (svarta) varvet virkar jag ihop alla rutorna. Jepp, något mobilberoende är jag allt ;-)


Tankspridd eller semesterhjärna?

Glömde ju skriva vad appen heter... Inget vidare bra tips än så länge alltså, haha. Appen heter Phonto. Finns en gratisversion som iaf fyller mitt behov.


Måste tipsa...

Jag är inte mycket för att göra reklam för div prylar på bloggen, men nu måste jag tipsa om en sak. Jag har hittat en väldigt användbar app till min iPhone. Jag använder min telefon till väldigt mulet eftersom jag nästan alltid har den med mig. Bl.a. har jag en fotomapp med inspirationsbilder. Där hamnar foton på saker jag ser, screenshots från nätet och andra bloggar mm. Nu har jag hittat en app som kam lägga text på bilderna (säkert hur gammal som helst, men ny för mig). Så nu kan jag skriva en rad om vad jag tänkte på när jag såg bilden. Hur jag tänkte göra, eller vart jag hade tanke på att ha det färdiga alstret, ja ni förstår. Mitt organisatoriska sinne hjular av glädje ;-)


Tänkvärt

Jag såg några citat för ett tag sedan som jag tänkte dela med mig av. Jag tycker de är värda att reflektera över i ett lite större perspektiv och att minnas då och då. Var rädd om er själva, era medmänniskor och planeten vi bor på.


Vad hände med mitt te?

Te är mitt livselixir och följaktligen inte något att skoja om. Ja, skämt å sido, men jag älskar verkligen mitt te och dricker det helst i stora mängder. Så när jag första dagen i den staden vi nu är i på Azorerna, fick i en hel kanna te blev jag nästan lyrisk. Hit måste vi gå igen!!!! Nästa gång vi var där fick jag inte en kanna, men en stor tekopp (den med citronskal, men jag fick iaf te med när jag bad om det). Igår var vi tillbaka, mest för att de är typ enda stället i stan man kan få en sallad till huvudrätt hos - otroligt, eller hur? Efter maten beställde jag en kanna te ("A lagre pot of the please." Tänkte att de skulle förstå vad jag menade då, men inte...). Jag fick in den minsta koppen te på mycket länge! Nu har de fått sina chanser. Jag går inte tillbaka mer, haha.


Nu är vi gifta

Som ni har sett i några tidigare inlägg, har jag och min kärlek gift oss. Vi är just nu iväg på vår bröllopsresa och njuter så mycket det bara går. För första gången på två veckor har vi tillgång till internet och jag har fått en massa fina bilder från vårt bröllop. Vi lever fortfarande på alla fina minnen från den dagen. Tack till alla som var med och delade dagen med oss och gjorde den så speciell för oss! Nu är vi gifta jag och min D! <3


Man vet aldrig riktigt vad man får

Det är inte alltid helt givet vad man egentligen får. Just nu njuter jag och min man av tillvaron på Azorerna. Igår var vi på en restaurant, bar inte hungriga så vi beställde bara dricka. Han en latte och jag en stor kopp te. Jag fick en hel kanna te. Lycka! Idag var vi på samma ställe. Åt först middag. Efteråt beställer han en latte och jag te. Hade nu sett menyn och att de hade massa olika teer, så jag beställde te med citron. D fick ca samma kaffe som dagen innan. Jag fick en kopp varmvatten med två bitar citronskal i. Efter lite övervägande gick jag och frågade om jag kunde få lite te till mitt citronskal. Jag fick en tepåse med svart te, så i slutändan blev det bra. Dock något av en skillnad från dagen innan... Bilderna visar vad jag fick dag ett och dag två. Till samma pris, skall tilläggas!


På bröllopsresa

Just nu är det inte direkt någon uppdatering här på bloggen. Orsaken är att jag och min man (sedan 2 veckor idag) är på bröllopsresa. Vi åker runt på Azorerna och njuter av härligt väder, fantastisk natur och mycket god mat. Här kan det inte klagas! Så snart vi kommer hem kommer det fler uppdateringar bland annat om en massa fina saker jag fyndat här. Så länge får ni lite bilder på naturen och det fantastiskt goda maten (flesta bilderna har jag i kameran och inte mobilen, där av det sparsamma utbudet i detta inlägg). Fisk- och skaldjursgrytan är något av det godaste jag någonsin ätit - helt underbart. Jag tänker njuta av semestern ett tag till... :-)


Nya korgar på badrumshyllan

Efter att ha fixat till i badrumsskåpet, behöves lite enya korgar uppe på hyllan.
Tyvärr har IKEA hunnit ändra lite på både färg och form av korgarna sedan jag köpte den första. Som tur är har de kvar en modell som som är lik, om än i en annan färg. Och jag tycker inte att det gör så mycket att korgarna har lite olika färger.
 
Såhär såg det ut i halvlek, när korgarna på hyllan fylldes med sakerna i badrumsskåpet. Och sakerna på hyllan följaktligen fick vara i temporär förvaring.
Något mer organiserat i korgar.

Minicitroner

Det har kommit en massa pyttesmå citroner på mitt citronträd! Så små och söta. Lovar att hålla er uppdaterade om hur många citroner det blir av det i slutändan.
 

Toarulleförvaring

in mor har virkat denna smarta förvaring.
Man kan säkert ha 1000 olika saker i den. Vi har extra toarullar i badrummet i den.
 

Ordnat i badrumsskåpet

Vår badrumsskåp under vasken har mer eller mindre alltid varit ett problemområde, mer eller mindre katastrof.
Äntligen tror jag att jag har hittat en hållbar lösning. En del av korgarna jag har haft på hyllan i badrummet passade perfekt in i badrumsskåpet - att jag inte tänkt på detta tidigare!
En förebild finns inte. Det var alldeles för hemskt för att fastna på bild!
Såhär ser det ut nu.
 

Uppdatering restgarnskudde

Restgarnskudden fortsätter att växa. Skall bli spännande att se hur den ser ut när den är färdig...
 

Bröllopsfix

Det finns mycket att fixa inför ett bröllop.
Allt behöver inte att vara dyrt för att vara piffigt.
Kanske lite overkill, men i veckan pysslade jag till en liten bricka att ha vigselprogram och rispåsar på.
En pappbotten, lite lim och presentpapper och tada!
Före. Tycker det är lite kul att det var just a/d - i dag står det för Ann-Marie och Daniel.
Efter. Lite mer party,
Nu är det verkligen dags för oss.
 
 

Ny tavla i vardagsrummet

Jag har bytt ut vår ena tavla i vardagsrummet.
Jag har ett antal tygtavlor i samma storlek, så att jag kan byta mellan dem när jag känner för lite ombyte omkring mig. Snabbt och enkelt.
Tyget på tavlan som kom upp nu, heter "Love is in the air" från Frösö Handtryck. Ganska passande nu i bröllopstider, eller hur?
 

Ljus i sovrummet

När jag var i gång med lampan i vardagsrummet, passade jag på att fixa en lampa som hängt i sovrumsfönstret länge, men utan att fungera. Den var ett loppisfynd, menmed endast en mycket kort sladd, som slutade i två nakna sladdändar.
Med en sladd från IKEA är lampan nu inkopplad i väggen och sprider ett mycket mysigt sken i sovrummet.
 
 

Första citronen skördad

Nu är första citronen på trädet skördad.
Har än så länge bara provat den i citronvatten och den var riktigt god. Jag kan verkligen vänja mig vid att skörda eget :-)

Ljus i lamporna

Jag har äntligen fixat vår fönsterlampa som inte har fungerat ett tag. Det har varit lite glapp i sladden ett tag. Inget som tar särskilt lång tid att fixa, men som allt annat skall man ta sig tid att sätta sig med det.
Nu är det iaf fixat för mysstämningen hemma hos oss.
 

Det närmar sig

Det har inte blivit mycket bloggande på senaste tiden. Anledningen är att jag har haft fullt upp och inte hunnit fixa och pyssla något särskilt.
Mitt och D´s bröllop närmar sig och det går åt mycket tid för planering och fixande.
Snart, snart är det dags! Vad jag längtar!

RSS 2.0