Det där med djur

Djur är härliga på många sätt.
Hunden älskar att vara till lags och älskar uppmärksamhet.
Katten är sin egen och är ofta den dominanta av djuren. Hemma hos oss är detta tydligt.
Äldsta kisen Isa tycker att hon äger stället och bestämmer över alla (jag och maken har en lite avvikande åsikt - det accepterar hon ;-) ).
Näst i rang kommer andra kisen Myra. Myra är i grunden en ganska nervös katt, men det tar sig för henne år för år. Hon är trygg och slappnar av med folk hon känner i känd miljö. 4 år gammal har hon slutat jagas av hunden. Nu vänder hon sig om och blänger så hunden klokt nog stannar. Hon är inte riktigt som andra katter. Såhär tycker hon man bör sova...

Längst o rang är hunden. Hon är inte heller riktigt som andra hundar. Hon har präglats en hel del av katterna här hemma. Älskar som sagt uppmärksamhet (som alla hundar) och tycker bäst om att få ligga i ett knä under en filt. 

För tiden läser jag ganska mycket. Det uppskattar djuren eftersom det finns tid att mysa med matte på då. Isa gör det på sitt egna, inte så diskreta sätt. Hon tycker nämligen att uppmärksamheten hon får är väl sparsam ibland. Då visar hon vart hon tycker fokus skall vara. Och det blir ju lovligt svårt att läsa iaf...

Det tar sig ännu mer

Nu börjar det gå framåt här hemma. Efter översvämningen för några veckor sedan, försvann många av de vardagsfunktioner som vi är så vana vid i västvärlden. Det tar sig och återkommer vår vardagslyx (ja varmvatten, hiss, internet, tvättkällare är faktiskt lyx) en funktion i taget.
Efter att ha varit utan varmvatten i 9 dagar, fick vi tillbaka det i början av förra veckan - vilken lycka!
Alla innerdörrar och dörrkarmar är färdigmålade och så vackert vita. Det blev verkligen ett lyft för lägenheten.

Och efter flera veckors stök, så blev hantverkarna färdiga med elementen i tisdags! Så nu har vi äntligen kunnat flytta tillbaka alla våra möbler igen. Lägenheten känns plötsligt hemtrevlig och bebodd. Lyx, lyx.
En del möbler har jag knappt kunnat se de senaste veckorna, för att allt stått staplat för att hantverkarna skulle ha plats och lätt kunna komma åt. Dessa möbler är ett exempel på kärt återseende ;-)


Även djuren passar på att sträcka ut ordentligt, nu när det finns gott om plats igen. Myra är inte riktigt som andra katter, men tydligen är det skönt att sova såhär.

Här om dagen läste jag ett jättefint inlägg på min systers blogg. Jag blev alldeles rörd och måste därmed få erkänna att vi har det riktigt bra hemma hos oss just nu. Med varmvatten och möbler. Resten skall nog komma det med...
Såhär började hennes inlägg. Resten kan ni läsa på nal-o-trad.blogspot.com


Årets balkongodling

Årets balkongodling har varit mer begränsad än tidigare år. Tiden har varit mer begränsad i år, så då gäller det att välja vart krutet skall läggas och så tror jag att jag har kommit fram till vad jag verkligen använder från balkongen. Mest har det varit kryddväxter. Jag har haft några tomater, men det blir inte så många frukter på växterna. Balkongen ligger i vänsterläge, så jag antar att det inte blir riktigt varmt nog (fast jag tycker det är bastu så det räcker) och soltimmarna är väll för få.
Chili trivs, speciellt efter att jag började ha en hissgardin nerrullad bakom dem. Då satte de verkligen fart. Det var nog den extra värmen och växthuseffekten som de behövde! Synd att tomaterna är för stora för att kunna få samma behandling ;-)Citronträdet trivs igen efter att jag bytte ut all jord i våras. I citrusjorden satte trädet först nya skott i våras och nu har det nya fina skott igen. Jag tror trädet vill visa sin tacksamhet över att jag äntligen fattade vad det önskade sig mest av allt (rätt jord), hihi.
Ny hösttröja till hunden

Nu är årets hösttröja till hunden klar. Denna gången har jag testat att göra en dubbelstickad tröja, så att den blir tjockare och varmare. Ribbstickningen, alltså polokrage, benmuddar och avslut bak är enkelt garn och vanlig ribbstickning.
Det här med dubbelstickning i tröjan har fungerat över förväntning. Nu återstår det bara att se hur tröjan fungerar praktiskt. Men det får nog bli lite kallare ute innan vi börjar dra på hunden extra kläder. Om den fungerar så bra som jag hoppas, tror jag att framtida stickade hundplagg kommer att bli dubbelstickade (nej jag gör inte nya plagg för att det är ny säsong eller år, det tillverkas nytt när det gamla är utslitet).
Dubbelstickningen gör att tröjan är vändbar och utan insida och utsida. Den är fin på båda sidor.Det tar sig!

Fixet här hemma fortskrider. Dörrkarmar och -trösklar är målade, de flesta dörrarna är målade och de flesta väggar som skall målas är målade.
Och det mesta med våra element verkar vara fixat, men det verkar dra ut på tiden, för allt verkar inte helt klart.
Jag längtar till kaoset och oordningen är  över och vi får lov att ställa iordning allt igen.
Vi har lyckligt vis kommit förbi det här, men så såg det ut till frukosten i veckan... Väggarna dock fint nymålade.

På övre bilden syns skillnaden efter målning. Tidigare var alla dörrar och -karmar den tråkiga grå. Nu skall allt bli vitt och fint. Det är faktiskt bara dörren på bilden som är omålad och ni skall snart få se vad som gömmer sig bakom den under denna helgen och som är orsak till att den omålade dörren sattes upp igen...
Undre bilden är de nya och mycket snyggare elementen. Vi har bestämt att elementskyddet inte längre behövs i köket.
Ommålade dörrar. Vilket lyft det blev! Gångjärnen har blästrats och blev hur snugga som helst! Vi funderade på att spraya dem vita, men har bestämt oss för att behålla dem såhär - mycket snyggare!
Dehär småttingarna bor hos oss under helgen och har fått sitt helghem bak den grå dörren på vår toa. Några byggarbetare hade hittat dem i en kontainer de höll på att tömma i veckan och kom in med dem till mitt jobb. Det fanns en till kattunge, men han var så illa skadad att han fick sluta sina dagar direkt Jag och kisarna umgås frekvent i helgen, men jag vill inte att de umgås med mina djur (rent smittskydd/karantän - jag har hittat öronskabb på kattungarna och vet ännu inte om de bär på något annat som smittar) så de har fått ett eget rum.
Söta till tusen! Synd att ingen uppskattade dem ordentligt från början, men jag vet å andra sidan att de kommer att få ett jättebra hem efter helgen!

Utöver att jag längtar efter slutet av allt stök, så saknar jag vårt varmvatten något otroligt! Egentligen borde vi alla skämmas för att vi inte ofta nog reflekterar över hur bra vi har det bara genom att bo i västvärlden. Vi har varit utan varmvatten i en vecka nu (sedan det stora regnet). Igår spran jag pch maken Midnattsloppet i Malmö (min tid: 54,54, sjukt stolt). När vi kom hem vid 23-23.30 var vi lite frusna, som man kan bli efter ett tag. En dusch i kallvatten är inte direkt vad man längtar efter, men det var vad som fanns åt oss. Sagt och gjort, vi fick ju upp värmen så småningom. Detta kan vi tycka är jobbigt, men för många är detta vardag och för ännu fler hade en daglig dusch med rinnande vatten, om så kallt, varit en lyx. När jag igen har ett städat, ordnat hem med varmvatten, kan jag lova att jag skall känna mig extra rik och lyckligt lottad!

RSS 2.0