Oväder och översvämningar

Idag har det regnat i Malmö vill jag lova! Jag vågade mig ut med hunden första gången vid 11 (tur hon har festblåsa). Då var det så översvämmat hos oss att hon fick stå i en sjö och kissa stackaren. Högsta punkten jag kunde vada till var ca 2cm under vatten.

Jag kunde inte komma över till gräset utan vatten - vattendjupet var för stort på vägen dit. Mina stövlar hade dränkts!
För såhär högt gick vattnet där det var mycket mer lågvatten.


Just idag är jag extra glad för att vi bor i lägenhet på 5e våningen. MÅNGA källare har vattenfyllts idag. Så även vår, men skadan per person blir ändå mindre hos oss än i en villa. Vattnet börjar sjunka undan, men mycket står fortfarande under vatten.


Såhär såg källaringången ute och inne ut vid lunch. Jag lär ju inte kunna ta cykeln till jobb imorgon, eftersom den är parkerad i källaren....

En dag som denna får man helt enkelt sysselsätta sig inne. Så jag har målat, lagat mat och läst. Det finns ändå inget jag kan göra för att hindra översvämningen. Vi står utan varmvatten just nu, men jag hoppas på att det kommer tillbaka till imorgon...
Ett första försök på moussaka
Och en välbeprövad kladdkaka med lime.

När grått blir vitt

När jag väl kommer igång och börjar fixa, då kör jag på! Jag älskar att se förändringen och hur stor skillnad det kan göra.
Helgens projekt är att måla alla dörrkarmar och i veckan skall innerdörrarna målas.
Det gråa skall bli vitt och hemmet därmed lite ljusare.
Och visst blir det skillnad....
Storfix istället för pyssel

Just nu pysslar jag inte så mycket. Jag hittar helt enkelt inte tid för det just nu. Det blir bara några minuter här och där.

Denna veckan kommer vi däremot hem till ett nytt kaos varje dag. Föreningen byter ut alla våra element och vi har element  i alla rum och därmed kaos överallt eftersom elementen skall vara fria och åtkomliga.
Av ren tur var jag ledig i förmiddags och fick pratat ned målare och installatörer. Och just idag är faktiskt enda dagen vi kunde få upp tapeter (det målas åt oss, men tapetseras inte) innan elementen sätts upp - lycka! Så idag har jag letat fram tapetrester och tapetserat efter bästa förmåga och efter materialtillgången.
Överst: utgångsläge och materialtillgången i sovrummet.
Nederst: slutresultat i sovrum och kontor. Tapeten räckte nästan i sovrummet.

Imorgon står återskapning av delar av vägg som voffsan tuggat på som valp på programmet. Förhoppningsvis är hon över sina väggtuggande dagar nu...
Sen skall det målas :-)


RSS 2.0