Vårens pilehelg

Nu har det flätats lite pil igen. Det var på tiden kan jag lova!
Denna gången blev det till två små ovala korgar. Lagom storlek till en liten flicka. :-)Korgarna har samma flätning hela vägen, den enda skillnaden är att den ena har dubbel variant (två pil tillsammans) av flätningen och den andra enkel. En liten variation som ger en stor skillnad i slutresultatet.

Som jämförelse har jag en mer normalstor, men åt "liten korg"-hållet, korg i samma modell. Den normalstora korgen är väll lagom att ha ett mindre stickprojekt i ca.
Kaninsnuttar

Två snuttefiltar till har lämnat hemmet och flyttat hem till två små, nya bebisar. Denna gången är det två kaninsnuttar.
En till Charlie
Och en till Asta.

Djurtemat fortsätter

På de senaste byxorna jag sydde till dottern fanns det djur, djur och djur.
Nu har några bodysar med.... djur på också blivit till.
Först en kortärmad med nallar

Och en zebramönstrad
Den här blev jag så förtjust i att jag var tvungen att sy tre stycken i olika storlekar, så att dottern kan ha den läääänge! 😍

Lite nya byxor

Så fick jag ett litet ryck och sydde en massa till dottern igen. Jag njuter av att sy när tid och inspiration finns. Och barnkläder är ganska optimalt att sy när man har lite begränsat med tid och kan behöva avbryta precis när som helst. 
Denna gången blev det byxor, byxor och lite fler byxor. 😊
Solgula taxar känns som ett måste i garderoben om en månad eller så.

De här girafferna bara älskade jag direkt. Den bruna mudden gör dem riktigt retro. Det finns ett par i en lite större storlek utklippta som bara väntar på att hinna sys.
Lite bättre färgåtergivning.

Lite gulliga pandor i två storlekar.

Och sist men inte minst: utsöta tvättbjörnar. 

Ny utsida

Vi spenderade delar av påsken i stugan på landet. Där passade jag på att sy lite för att fräscha upp soffkuddarna vi har där. Nya kuddvåder som är lätta att ta av för tvätt (några av de gamla var ihopsydda runt kudden, vilket gör arbetet innan och efter tvätten lite större).
De nya är sydda spm örngott med ca 50% överlapp på baksidan. 
Före och efterPå slutet blev det till en extra kudde. Denna lite mer färgglad med lite textilpennor.

Nya napp- och nallesnören

Jag har fått lite önskemål här hemifrån om fler hemmagjorda saker. Jag tar det som den största möjliga komplimangen av det jag pysslar ihop.
Först av allt önskade maken några fler napp- och nallesnören. "Nallesnörena är så bra. Om man har koll på ena änden och har fäst andra i det hon leker med, behöver jag ju inte böja mig hela tiden och plocka upp hennes leksak. Det är bara att håva upp den i snöret. Du måste göra fler sådana" fick jag glatt höra härom dagen. Inspirerad av detta knåpade jag ihop två nallesnören och ett nappsnöre.


RSS 2.0