Våren är här

Nu är det vår! I alla fall hemma hos oss.


De mörkare ljusen i ljusstakarna har brunnit ner och bytts ut mot ljusare, våriga ljus.

I affären igår hittade jag fina tulpaner som nu pryder vardagsrumsbordet och sprider lite extra vårkänsla.DIY: Armstödsbricka

Som utlovat kommer här en beskrivning av armstödsbrickan.

Materialet som behöv är en lagom stor bit tyg, trästavar i önskad storlek och antal, garn och eventuellt färg.

Alla trästavar sågas till och slipas lätt, så man slipper få stickor från brickan när man myser i soffan. (Detta fixade min underbara sambo åt mig)

Efter slipningen torkas dam bort och träet målas om så önskas. Jag har använt mig av bets som blev över när vi målade trallen på balkonen.


Tyget klipps till i lagom storlek, viks dubbelt och sys ihop dubbelt.

Jag sydde på alla trästavar för hand med garn, för att få en tjockare söm länge träet.

Det färdiga resultatet!


Vinet dracks upp medans det hela syddes ihop, men nog fungerar brickan för vinglas med :-)

Glasunderlägg

Resterna efter att jag gjort stövelstöd, blev till några glasunderlägg. Jag tyckte det var synd att bara kasta resterna med de fina fåglarna på. Tror att de kan bli ganska bra ändå.
Det är IKEA´s KLISTRIG jag har använt mig av.


Nya stövelstöd

Det har flyttat in lite nya stövlar hos oss, så några nya stövelstöd behövdes. IKEA har nya, fina underlägg som snabbt blev till nytta för mina stövlar. Vårigt och glatt känns de.
Vårkänsla!

Idag är det riktigt vår i luften!
Tyvärr är jag dunderförkyld och håller mig inne med en kopp te. Men jag sitter och tittar ut genom fönstret och njuter av ljusgrönt gräs, en porlande bäck och ljusblå himmel.
Tänk om våren är hör för att stanna. Visst hade det varit härligt?


Söndagsmys

Hemma hos oss är helgerna speciella. Då passar vi på att slappa lite extra och njuta av livet och varandra.
Lite extra speciella blir helgerna så klart eftersom att jag veckopendlar och vi inte ses på vardagarna (om vi inte räknar måndag innan 05.30, då vi båda är TRÖTTA, eller fredag efter 20.30, då jag är TRÖTT).
Söndag förmiddag är vår extra mysiga tid, då vi ligger och slappar i soffan.
Idag fick Leia lov att komma upp i mitt knä. Hon kom snabbt på att hon faktiskt kunde mysa inte bara med matte, men med husse OCKSÅ. Först låg hon med huvudet på mig och kroppen på D, sedan lyckades hon klämma sig ner på en helt obefintlig plats mellan oss. Små förnöjda läten hördes då och då från en av våra armhålor, typ :-)
Tur att hon är ganska smidig och endast väger 4kg.


Fortfarande fina

Fick blommor av älsklingen förra helgen och de står sig fortfarande fint


Dubbelt upp

Jag älskar mina torgvantar, men ganska snart på hösten är de inte tillräckligt varma för mina frusna fingrar. Då åker skinhandskarna fram. Nu är det lite kallt för bara handskarna, så då blir det handskar OCH torgvantar - härligt varmt i kylan.
Med ribbstickade vantar går det alldeles utmärkt att ha dem utanpå, då de töjer sig rätt bra.
Myser i vintermörkret


Bloggstiltje

Senaste tiden har det inte varit så mycket bloggande från min sida. Orsaken är mycket jobb och inte så mycket tid för pyssel och bloggande. Förhoppningsvis skall det snart bli lite mer tid för pysslandet igen och då kommer det genast att synas här.
Till helgen blir det kurs. Jobbrelaterad förvisso, men det är ändå kul, kul, kul.

Armstödsbricka till soffan

Helgens pysslande resulterade i denna "brick" eller kanske hellre underlägg att ha på soffans armstöd. Så att det blir lite stadga att sätta temuggen eller annat på.
Väldigt enkelt, men tar lite tid att få ihop.
En how-to kommer till helgen


Hundpyssel

En princip gratis aktiveringsleksak kan man snabbt fixa ihop till hunden. Allt som behövs är en uttjänt strumpa, en tom toarulle och lite hundgodis eller hundmat, något hunden tycker är gott.
Toarullen sätts i strumpan och godiset i toarullen. Knut på strumpan - klart!

Glöm inte att hålla uppsikt över hunden medans den pysslar med strumpan och om du har en hund som tenderar att äta leksaker eller liknande, är detta inte något att rekommendera, då en strumpa i magen eller tarmen på en hund kan göra hunden allvarligt sjuk.


Embossing

Jag har provat mig på lite olika stämpeltekniker och har fastnat lite extra för embossing. Det är en del pyssel med det, men jag tycker att resultatet blir så fint!


Inbjudningar i embossing som nu är utskickade


Prototyp snowjoggers

I helgen testade jag att sy skor till Leia. Ja, det är ju kallt om fötterna även för hundar när det är snö och många minusgrader, speciellt om man är en nakenfis. Till långpromenader i snön behövs något som värmer tassarna. Lite småändringar behövs, men i det stora hela är hon lycklig i sina och springer runt i snön.


Coolaste täcket

När jag kom till jobb idag, kom min underbara kollega med det finaste täcket till Leia. Hon hade sytt det själv igår, men så blev det för litet till hennes hund. Leia passar det perfekt! Tur att min hund är en sådan liten skit :-)
Tusen, tusen tack, säger både jag och Leia


RSS 2.0