Att värma ett mammahjärta

Det finns många situationer då man som mamma kan bli alldeles varm i hjärtat. Det kan vara ett leende från dottern, en välriktad kommentar eller en oväntad lyckönskning eller så mycket annat.
Idag blev jag lite extra varm i hjärtat. Tea hade fått ett paket (vi har fått så mycket fina paket till henne och är såklart jätteglada för precis alla!). Det speciella med detta var att det var adresserat till min lilla prinsessa!
 

I paketet låg så fina tärningar som jag vet att väninnan i Stockholm har gjort själv. Helt fantastiskt! Tack finaste!
Vila i frid Myra

Igår blev vårt hem en själ och en personlighet fattigare.
Vår katt Myra fick somna in.
Tunga beslut som detta blir tyvärr inte lättare att ta för att man själv besitter en massa kunskap om kisens tillstånd och sjukdomsförlopp. Kanske blir det lite tydligare att beslut måste tas om att låta henne få komma till en bättre plats...
Myra kommer helt klart att lämna ett tomrum och en tystnad efter sig. Vi kommer att sakna henne och alla hennes påhitt enormt mycket!
Vem skall nu berätta för oss att det är 5 minuter till att klockan är 9 och hon skall ha mat (varje kväll kom hon och hämtade oss och kallade oss ut i köket kl 5 i 9, kl 9 var matdags och det hade hon stenkoll på!)?
Vem skall få oss att skratta kl halv 10 (nästan varje kväll kl halv 10 satte hon igång sitt "halv-10-ryck". Hon sprang några vändor genom hela lägenheten, hoppade på och mot väggarna och jamade ett speciellt bus-mjau)?
Vem skall komma och tokgosa med oss och vem skall plocka vindruvskvistar (utan vindruvor såklart) och potatisskal ur diskhon, för att det är de i särklass bästa leksakerna?
Åh vad jag kommer att sakna dig mitt lilla busfrö!


Snuttefiltar och barnvagnshängen

Just nu virkar jag snuttefiltar med djur och barnvagnshängen på mina lediga stunder. Och ingen av dem är till min dotter. 
Vi är ganska många på mitt jobb som fått barn under sommaren och fler barn är på väg under hösten och vintern. Min plan är att virka en snutte eller ett hänge till var. 
Hög igenkänningsfaktor

För ett tag sedan skrev jag om hur vi har  gjort om en lampa från Ikea. Vi spraymålade insidan av lampan med bronsfärg för att få ett varmare sken från lampan och för att få en samklang mellan de två taklamporna i vardagsrummet då den andra lampan är bronsig invändigt.

Så här ser vår lampa ut nu.
För någon/några månader sedan lanserade Ikea några nya versioner av denna lampan. En av dessa versioner är bronsig på insidan, precis som vår! Ganska kul att de skapat samma design som vi :-) .

Så här ser Ikeas lampa ut. Största skillnaden är att vår bronsfärg är mer matt i ytan, deras är blank.

Nu har hon anlänt

Nu är hon här!
Och lyckan är total!
Den 3e september föddes vår dotter. Mitt i natten tyckte hon var den perfekta tiden att komma till världen på. Och hon hade så rätt, så rätt.
Om det blir lite glest mellan inläggen här på bloggen, så är det för att vår flicka, Tea kräver min uppmärksamhet.
 


 

Virkad disktrasa

Det verkar ha blivit enormt populärt att sticka och virka egna disktrasor. Nätet är fullt av mönster och tips på bästa garn för ändamålet. Själv har jag inte testat - förrän nu.
Restgarnerna i bomull åkte fram ännu en gång. Mönstret är mormors tvättlapp.


Nu har jag en riktig färgklick till disktrasa i köket. Så får vi se om jag blir såld på den hemmagjorda varianten eller fortsätter med de tidigare...

Randiga tå-upp strumpor

Så blev andra halvan av strumporna också färdiga och jag har nu två matchande par.
Jag har skrivit ner mönstret för att minnas hur jag skulle göra till strumpor nr 2 och om jag skulle vilja göra fler av samma. Garnet var ju supergosigt att sticka med!

Två nystan Onion nettle kan alltså bli till två par strumpor, dock inte superhöga. Jag har lite garn över av vardera färg, så det blir nog ett par babystrumpor så småningom i dessa färger.


Strumporna kan bäras i matchande par eller matchande olika par.
RSS 2.0