Hjärtbyxor

Jag såg en bild på ett par supersöta babybyxor. Byxorna hade ett stort hjärta på rumpan. Jag blev såklart genast sugen på att göra ett par till min dotter!
En lagom lång bit tyg i vardera färg räckte precis till fyra par byxor i liten storlek (70-84).
Byxorna är sydda i stretchvelour med muddväv i midja och benslut. Hjärtat är påsytt som en applikation. Bäst resultat fick jag med stretchsöm med minimal stygnbredd och dubbla sömmar. Tät ziqzag blev bara bubbligt i detta tyget.

Fler haklappar

Modellen på haklappen jag sydde har funkat bra och maken önskade fler av dem med. Nu har jag fått till två till.
De fick olika färg på kantbanden. En liten skillnad egentligen, men det gjorde ganska stor skillnad för utseendet.Till nya hem

Nu har tre snuttedjur till fått flytta till nya hem.
En katt har flyttat hem till en liten Stella.

Och två kaniner har fått flytta hem till tvillingparet som ännu inte är födda.Snutte av rester

Det blir alltid en massa små spillbitar när man syr. Denna gången har jag tagit tillvara på lite av spillet och sytt en snuttefilt i lappteknik. Längs hela kanten finns fastsydda band man kan ligga och pilla på eller stoppa i munnen. Lapparna på leksakerna eller gosedjuren är nämligen generellt en hit här hemma.


Star Wars för dottern

Man kan inte vara dotter till en Star Wars-fantast (alltså hennes pappa) utan att ha egna snygga Star Warskläder! När jag hittade ett tyg med Star Wars på var det bara att börja planera och sy. 
Två par leggings och två bodys har jag lyckats få till såhär långt.

En body eller två till

Det är inte bara pyjamaser som jag fått dille på att sy... Bodysarna har också ökat i antal. Alla utom en är dock i "större storlek".
Men hur skall man kunna motstå så fina tyger (jag vet att det är precis vad tygproduventerna och -försäljarna vill!)?
Babypyjamas 2.0

Nu har modellen på pyjamasen ändrats och optimerats en smula. 
Benmuddarna är smalare och jag har kommit fram till vilken söm gillar bäst på kantbanden. Och så har jag lagt till en liten storlekslapp i nacken. Inga revolutioner direkt, men små skillnader till det bättre.
Och så blev jag lite tagen av det här med att sy babykläder, så det har blivit några pyjamaser... Vi behöver nog inte köpa pyjamaser på ett tag till dottern...

Babybody

Jag har blivit lite tagen av att sy babykläder. Det är kul att sy och babykläder är ju så söta. Och dessutom får jag sy i riktigt söta tyger. :-)
Senast ut är en body till dottern. När jag hittar såhär fint tyg är det svårt att inte bli sugen på att sy!Babypyjamas 1.0

Jag tycker att det är väldigt kul att sy och har roat mig med att sy lite olika saker till vår dotter bl.a. Kläder är alltid kul att sy, men för mig måste det vara mödan värt (läs: resultatet måste bli bra utan att jag måste lägga oändligt med tid på det). Jag nöjde mig därför med att sy byxor i första hand. Men så fick jag mersmak och bestämde mig för att en pyjamas är inte så farligt trots allt (kantbanden har hållt mig avskräckt hitentills). Så jag har testat - självklart med viss modifikation av mönstret (tryckknappar istället för dragkedja, muddar tillagda i ärm- och benslut).
Muddarna i benen skall vara mindre, men i övrigt tycker jag att det blev ganska bra. 
Haklapp

Det har blivit dags för dottern att äta fast föda, så jag har sytt en haklapp till henne. Vaxduk och skråband är vad som behövs för denna modell med en liten ficka nertill. Om vi gillar modellen blir det nog några till så det finns att byta med vid tvätt/torkning av haklappen.
På det igen

Man skall aldrig säga att något är färdigt. Precis som att man inte skall garantera något till 100%. Murphys lag kommer då och gör sig påmind :-)

För ett tag sedan skrev jag att jag var färdig med mitt babyprojekt (en liten snuttefilt eller barnvagnshänge till alla bebisar på jobb och i umgänget), men se jag hade fel. Nu har jag startat upp virknålen igen och är igång med inte mindre än åtta (!) nya bebisprylar. Vi har en seriös babyboom här, kan nu tro ;-)
Och det är såklart en mycket trevlig anledning att virka, men nu har det blivit lite tidspress på det hela plötsligt...


En av utmaningarna just nu är att komma på snygga färgkombinationer som jag inte använt tidigare...

Alla hängen till barnvagnen

Nu skall ni få se vad jag tänkt med alla figurerna jag virkat med öglor på.
De skall underhålla dottern lite när hon ligger i vagnen. 
Jag har virkat en rad med kulor ("ideal sphere" som jag virkat tidigare) som kan hängas fast på vagnens sufflett.

Figurernas ögla kan träs över kulraden så att de lätt kan bytas och varieras. 


Nu håller vi tummarn för att gullungen gillar det.

RSS 2.0