Tack

Tack alla ni som tittar in här med jämna mellanrum, fast jag inte har varit så duktig på att uppdatera bloggen.

Jag ska försöka bli bättre på detta! Efter en långdragen flytt har jag äntligen fått min symaskin och alla mina garner igen, så nu har jag verkligen möjlighet att sitta och pyssla, sy och mysa :-)

Har virkat för fullt i helgen. Bilder och mönster kommer när det är helt färdigt.

Kram!


Äntligen igång igen

Har haft lite dålig tid att pyssla nu ett tag, men nu har jag äntligen kommit igång lite igen. Har fått igång baskern jag har skrivit om tidigare. Sakta men säkert tar det form.


                                       Foto: eget
Har lite andra projekt på gång också.
Bilder och mösnter kommer senare

kram!


Inspiration Octupus

Jag gillar verkligen Octupus saker. Tyvärr är de ganska dyra att köpa i Sverige (och i England med för den delen). Har en brödrost från dem i köket, och jag måste säga att den kan liva upp de flesta trista morgnar.

Jag blev inspirerad av salladsbesticken jag köpte hos dem i London för flera år sedan, och har försökt mig på att göra en egen variant, fast med vanligt bestick. Använde vanliga, men tråkiga, bestick som låg i kökslådan där hemma, med platta skaft i rostfritt stål. Har satt cernit-lera runt hela skaftet. Gjorde lite små, platta figurer i cernitlera som jag tryckte fast i leran som redan satt runt skaftet.

Brände i ugn enligt förpackningen. Tycker själv att resultatet blev helt OK fast det inte är helt så fint och detaljerat som Octupus saker. Har inte testat om de håller för maskindisk, men håller annars bra. Har gjort en serie i barnbestick till min systerson och de går på sitt 5e år nu.


                                       Foton: egna
RSS 2.0