Fotoeffekter

Den senaste tiden har jag testat lite olika effekter för mina bilder. Ganska kul och lyckas man kan det bli himla bra med. Här är några bilder där jag har lekt med dubbelexponering och med svartvitt/färg


Restgarnsprojekt

Jag har gett mig på ännu ett långtidsprojekt. Detta projekt kommer garanterat att ta många år, men det är också lite poängen. Jag har börjat virka mormorsrutor av mina garnrester och virka ihop dem till en filt. Efter att jag upptäckte join-on-the-go-tekniken, ser jag ingen anledning att virka på något annat sätt.
Jag räknar med att det dröjer många virkningar och stickningar tills detta projektet är färdigt.


Ny outfit

Nu när det har blivit snö och kallt ute har Leia fått en ny vinterdress. Denna är sydd i polarfleece, rester som mamma fick över när hon sydde en tröja. Ja det går inte åt så stora bitar tyg till Leia.


Tallrik med smycken

De smycken jag använder mest, hamnar gärna brediv sängen, på nattduksbordet. För att det inte skulle vara så rörigt på bordet, hittade jag en tallrik hemma och en fin liten duk.
Handduksrullar

Jag tog en titt i vår garderob, på hyllorna vi har sängkläder och handdukar och insåg att något behövde göras...


Ja, något revolutionerande blve det inte, men när jag rullade handdukarna bled de både mer lättöverskådade och lättare att ta ut en, vilken som, utan att hela högen rasade.


Färgklick på kontoret

Jag kände att det behövdes en liten gnutta färg inne på kontoret, bland allt det vita i bokhyllan. Etiketterna på lådor och tidskriftsamlare fick utgöra färgklicken.
Jag funderar på att byta ut dem mot rosa etiketter istället, men behåller dessa ett tag för att känna in dem...
Sorterad inspiration

I helgen passade jag på att sortera och städa ur. Jag älskar heminredningstidningar, för inspiration och idéer, vilket också betyder att det fanns ett antal tidningar.
Jag gick igenom alla tidningar, rev ut alla artiklar, bilder mm som jag gillar och satte in dem i en pärm.
Så nu har jag, istället för dryga 3 tidskriftsamlare med inredning, en pärm.


Alla dessa tidningar komprimerades tillen mycket mindre volym.

Och så har det blivit mycket lättare att sitta och blädra och få inspiration.
Funderar på att i ett senare skede sortera upp det ännu mer, men det får vänta tills lusten faller på

Tillverkning av braständare

Såhär såg det ut under produktionen av braständarna jag har skrivit om tidigare. I muffinsformen av silikon har jag satt pappersformar.
I med kotte och veke och sedan hälls smält stearin på.
När det har stelnat lyfts braständaren ur i sin pappersform och nya kan göras.


Trafiksäker husse

D blev inspirerad av allt mitt pysslande och gav sig på det han tänkt göra länge - sy på reflexer på sin jacka. Det blev till ett gemensamt projekt och såhär blev resultatet.Nu skall min älskling väll synas ordentligt i mörkret.


Trafiksäker hund

Självklart måste hunden synas i vintermörkret.
På vinteroverallen har jag sytt fast en reflex med en text som gjord för Leia ;-DHennes stickade polo har fått reflexband på benen, så hon skall synas även i denna


Pysselkatter

Det är inte bara jag som gillar att pyssla här hemma. Kissarna kommer jämt och skall vara "med" när jag sätter mig med mina projekt.
En anledning kan klart vara att de listat ut att jag garanterat sitter still ett tag då, för det är ju klart mys som står på deras schema :-)
Den nya pysselkorgen gillade båda kisarna.


RSS 2.0