Ny retro

På helgens loppis hittade jag inte bara en fotpall. Jag hittade en snygg retrolampa med. Lampan var i behov av en ordentlig rengöring och lite nya eldetaljer. Nu, några reservdelar och en smula gnuggande senare, har vi en ny kökslampa. I like it alot!
Har jag nämnt att jag gillar grönt?
Pall i ny skrud

Mitt senaste loppisfynd är en fotpall. Den var dock i behov av lite uppfräschning - så är det ju med loppisfynd ibland...
Och efter att den fått ny klädsel och ny stoppning, ja då är den faktiskt som ny :-)
Nyfyndad med ganska solblekt och sliten klädsel


Både stoppning och klädsel åkte av direkt. Fy vad det dammade!

Efter en snabb vända till butiken med inskaffning av lite nödvändigheter är den fin och brukbar igen.

Före och efter:Ge uttryck för uppskattningen!

Jag tänker ofta på hur lätt det är (och hur lätt folk har för) att påpeka när något är fel eller inte till deras nöje. Precis lika lätt är det att säga några väl valda vänliga ord när något är bra! 
Jag är själv dålig på att ge beröm när något är bra, men jag jobbar på det. Det är något jag vill bli bättre på det!

Här om dagen fick jag ett litet häfte från en klädesbutik med deras nya kollektion.
Jag lade direkt märke till en av modellerna. Hon stack ut på ett fantastiskt sätt! Det borde vara självklart att personer som hon får vara toppmodeller, men i vårt samhälle är det tyvärr inte så.
Jag tog mig därför i kragen och skrev ett uppskattande mail till klädmärkets kontor. Dagen efter fick jag följande mail tillbaka:


Nedan ser ni bilden. Kvinnan själv är vacker men hennes hud (jag gissar att hon har vitiligo) i kombination med den prickiga kappan är oslagbart! I mina ögon är denna bilden ett konstverk. Modellen höjer helt enkelt en snygg kappa ytterligare några nivåer.
Foto på Desiguals häfte

Jag vill härmed uppmana alla att ge beröm och uppskattande ord när ni har upplevt att någon har gjort något bra. Det kostar i princip inget att visa uppskattning och betyder så mycket för den som känner sig uppskattad. Och visst är det kul att få ett mail tillbaka där man får höra att ens handling uppskattades!

Snabba stickmarkörer

Jag har gjort några nya stickmarkörer. Mycket enkel design - mer komplicerat än såhär behöver det ju inte att vara.

Nya stickmarkörerna

Jag har gjort stickmarkörer i annan design tidigare, men har nu insett att det behövs olika sorters stickmarkörer till olika situationer. 
Markörerna på fasta ringar fungerar bra för det mesta, men inte på grova stickor eller när maskorna är tighta. Då fungerar de nyproducerade bättre.
Tidigare markörer med fasta ringar

Och så har jag några öppningsbara när jag vill markera en enskild maska. Här kan en säkerhetsnål också duga, men ibland fastnar garnet i öglan på säkerhetsnålen. 
Lyckligtvis är det varken svårt eller dyrt att göra egna stickmarkörer. Tänk bara på att välja lätta pärlor/hängen om ni vill dekorera markörerna.

Pauspysslet klart

Nu är jag klar med mitt pauspyssel.
Det är ett barnvagnshänge (jag vet inte om det finns en teknisk term för sådant) till en väninnas dotter. Väninnan älskar hästar och jag hittade ett sött virkmönster på just små hästar. Med små ändringar i mönstret, blev de lagom stora och ganska söta.
I mönstret är ögonen påsydda knappar/pärlor. I samråd valde vi att ha sydda ögon. Om inte annat så birde det vara ett mer barnsäkert alternativ.


Mönstret finns gratis på Ravelry. Söker ni på designern "Ohana Craft" hittar ni mönstret.

Tavlan om oss

Lagom till vår 2års bröllopsdag, fick jag tummarna loss att göra en liten minnestavla för mig och maken. En liten tavla om när vi blev tillsammans, förlovade oss och gifte oss.
Fin i all sin enkelhet, tycker jag.

RSS 2.0