Första saften tillagas

Nu står årets förta saft i kylen och drar. Igår satte jag fläderblomssaften. Tredubbel sats... Så kylen är för tillfället formligen full av saft som står och drar. Nästa utmaning blir att få plats med all färdig saft, men det är ett lyxproblem.
Ute är det blommor och härliga dofter över allt och snart kommer alla bär. Sommaren är en sådan underbar tid!


Blekning och blockning

I helgen har jag blekt (nästan) vita dukar i klorin för att sedan tvätta och blicka dem.
Det är första gången jag tar mig tid att blocka något och som så många andra gånger inser jag den stora fördelen och att jag bör fortsätta blocka alla mina alster. Lustigt att det jämnt är lätt att strunta i saker av lathet och sedan inse att man hade fel och borde gjort "rätt" från början.


Hattmakarns hatt

På årets midsommarfest hade vi tema film och tv. För varför skall man inte kunna kombinera svensk midsommar med temafest? Kul var det i alla fall. Bland annat dök captain Jack Sparrow från pirates of the Carribian, Indiana Jones, Prosiluskan från Pippi, spelkort från Alice i Underlandet och Robin Hoods vän Broder Tuck upp.
Jag var Mad Hatter från Alice i Underlandet och såhär såg min hatt ut :-)


Glad midsommar

Glad midsommar till er alla. Än så länge är det fint väder där vi är på Österlen. Vi passar på att njuta i solen, man vet ju aldrig hur länge vädret håller sig.
Både vi och djuren njuter av solen i trädgården.
Hoppas alla får en fin midsommar, snart börjar förberedelserna för ikväll.


Skohängare

Vi har en del skor här hemma, men inte obegränsat med plats för dem (tyvärr).
Jag snubblande över en lösning på nätet och nu har jag hittat rätt klädhängare för ändamålet.
Så nu har denna galge...
...blivit till denna "galge".
Vi har en klädstång i garderoben som hänger oförklarligt lågt och i och med det begränsas det möjliga utrymmet för skohylla. Nu kan sandaler, flipp-flopps och andra små, lätta skor hänga på den undre klädstången och plats har frigjorts för de andra skorna.

Djungelbalkong

Det har blivit några inlägg om balkongen nu. En enkel förklaring på det, är att jag tillbringar en helgen tid på denjust nu. Det är helt underbart där nu. Jag och djuren njuter av sol och värme på dagen och vfortsätter att njuta av att det är skönt där på kvällen. Det finns inte mycket som slår en kopp te eller ett glas vin med lite handarbete och några djur till sällskap på balkongen en sommarkväll. Det är livskvalitet att få njuta så! 
De senaste dagarna har balkongen förvandlats till en djungel! 
Vindruvan har som vanligt invaderat allt den kan och expanderat hejdlöst. Tyvärr behagar den inte visa några vindrutor i år heller, som det ser ut just nu...
Kryddväxterna låtsas nog att de är från tiden då det vandrade dinosaurier på vår jord, för de har alla blivit STORA. Några av dem såg lite trista ut första veckan efter planteringen, men de har tagit igen sig nu kan man säga. 

Lavendeln blommar

Nu har lavendeln börjat blomma ordentligt. Och vad den doftar gott. Snart blir sdet att skörda några av blommorna och sy små doftpåsar till garderoben, så våra "husdjur" (läs mal, grrr) behagar flytta ut därifrån.
Men visst är blommorna vackra?

Första mogna jordgubben

Idag har jag skördat första mogna gubben från min balkongodling. 
Flera är definitivt på väg och det dröjer inte länge förrän citronerna är mogna heller.
Så mycket glädje lite jord och några blad (med tillbehör) kan göra på en balkong. I like it!

Nästan magiskt

För ett antal veckor sedan fick citronträdet flytta ut på balkongen igen, efter sin vintervila på kontoret.
Får några dagar sedan såg jag att det har kommit knoppar på trädet, så snart kommer balkongen att dofta ljuvligt av citronblommor.
Vad jag finner än mer fantastiskt är en liten, liten citron jag fann på trädet för någon vecka sedan. Den har nu börjat växa sig stor. Eftersom det inte funnits blommor på trädet på snart ett år, måste denna lilla citron legat i "dvala" över vintern och nu vaknat till liv igen. Naturen är då fantastisk!


RSS 2.0