Historien om vattenslangarna

Min mor har skaffat en tunna för självvattning av hennes växthus. För att självvattningen skall fungera skall en tjockare slang kopplas till en en pip på tunnan och sedan skall en tunnare slang kopplas till den tjockare. Att koppla ihop en tunn slang med en tjock slang visade sig att vara ett mer omfattande projekt än vi kunnat ana. Vi trodde att man kunde sätta en adaptor mellan de två slangbitar, men när den ena slangen är ½" och den andra är 3/4" är det mycket svårt.
Efter att ha gått igenom hela Biltemas sortiment både på båtavdelningen och fritidsadvelningen flera gånger och efter att ha involverat fyra olika medarbetare, så hittade vi äntligen en hållbar lösning.

Detta är komponenterna som krävs

SÅhär skall de sättas ihop med den tjocka slangen högst upp och de tunna slangarna på benen nedåt. Kalle Anka-lösning? Javisst!


Kommentarer
Postat av: Pleu

Ser ut som adaptern som behövs för att koppla in min brors diskmaskin, fyra olika grejer som ska skruvas ihop mellan slangen och vattenintaget. xD

2012-05-20 @ 15:25:37
URL: http://pleu.blogg.se/
Postat av: Sös

Like! Men det gav en viss huvudvärk att tänka ut så stora kopplingar.

2012-05-21 @ 15:50:25
URL: http://nal-o-trad.blogspot.se/
Postat av: A!

Ja, det är helt galet att det skall vara så svårt att koppla ihop två saker med varandra. Spännande varje gång man känner att man borde vara utbildad rymdtekniker för att lösa ett ganska enkelt problem :)

2012-05-22 @ 17:40:34
URL: http://pysslande.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0