Mönsterproblematik

Jag har fått påpekat för mig att ett av mina mönster (mitt senaste) är likt ett befintligt mönster... Och jag har fått antydningar om att jag ev kopierat mönstret. Tråkigt, tråkigt.
Detta fick mig att fundera på mina andra mönster jag delar med mig av på bloggen. Hur är det fatt med dem? Ja, eftersom jag inte uppfunnit varesig torgvanten, vanten eller mössan, lär det ju finnas liknande mönster i dussintal redan, på nätet och på andra ställen. Betyder det då att någon även här tycker att jag inkräktar på deras intressen? Jag har inte satt mig och sökt igenom internet eller bibliotek innan jag påbörjat mina projekt och har ingen aning om vilka mönster som kan finnas där i samma kategori. Ibland letar jag mönster när jag vill göra något och ibland känner jag för att experimentera för att jag har fått en specifik ide. Och mina idéer lär ju ha sin bakgrund i något jag sett någonstans, så fungerar ju den mänskliga hjärnan - snappar upp saker här och vart, bearbetar och presenterar sedan en ide för oss.

Hur som haver så skall jag fundera lite till på hur jag skall göra med de mönster jag har här på bloggen. Jag kanske plockar bort dem, för att slippa tjafs - det var inte för tjafs jag startade en blogg.

Min hjärna verkar iaf ha grubblat mycket på detta i natt när jag försökte sova :-(


Kommentarer
Postat av: Pleu

Så himla tråkigt när folk ska gnälla för minsta lilla grej. Visst, det är alltid bra att påpeka eventuella copyrightsbrott, men har man inget bevis för att det skulle vara ett copyrightbrott så kan man ju hålla tyst!

Tycker absolut inte att du ska ta bort dina fina mönster, men jag förstår precis hur du menar med att du vill slippa gnället. Kanske en kombination? Ignorera tjafset den här gången och fortsätt ha mönsterna kvar, om det visar sig att det inte var en engångsföreteelse utan att det blir mer tjafs från andra människor så kan du ju ta bort dom isf?

Svar: Tack. Det känns bra att höra att det finns de som uppskattar mitt arbete med! Tack för att du tog dig tiden att skriva en uppmuntrande kommentar till mig!
Ann-Marie

2013-01-20 @ 15:58:17
URL: http://pleu.blogg.se
Postat av: Sös

Vilka trista typer det finns. Du skriver ju att du gjort mönstret själv. Att andra fått samma ide´är det ju svårt att göra något åt.

Svar: Tack syrran!Som en annan person kommenterade så insiktsfullt här: Gnällhoppor är vad de är!
Ann-Marie

2013-01-22 @ 21:08:18
URL: http://nal-o-trad.blogspot.se/
Postat av: Hockeysmurf - Ja, det ÄR jag

Sådär kan jag känna ibland, man klurar och ändrar och fixar och grejar och tillslut känner jag att "Åh!Det här var ju verkligen unikt och jag".
Sen kommer det nån jävla tomte och säger att de sett en precis likadan klänning/tröja/väska i nån tidning eller nåt. Jag dör lite då.
Men alltså, det är ju klart att man får inspiration överallt ifrån.
Sen att folk är gnällhoppor, det får man liksom leva med tyvärr.
Men ta inte bort mönstren, blocka gnällhopporna från bloggen istället haha!

Svar: Tack för din uppmuntrande kommentar! Det finns tyvärr allt för många bittra människor som vandrar omkring... Synd att de inte förstår vad de gör för andras humör, och hur positivt de kunde påverkat om de istället sa något snällt. Och visst dör man lite inombords av sådana kommentarer. Blä!
Ann-Marie

2013-01-23 @ 15:52:45
URL: http://fibrotankar.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0